Dagbok
RSS Lägg till på Facebook

411 personer har läst dagboksinlägget
2006-10-06 18:06 Takashimadaira, Tokyo, Japan
Inskolningscermoni

Idag började skolan 09:15 för att vi skulle gå på en inskolningscermoni. Vi fick gå i ösregnet till en lokal i närheten som såg ut som nån slags föreläsningshall/aula. Lärarna presenterade sig, och sen fick alla elever presentera sig själva på japanska. Det tog sin tid, men det var ganska intressant att få se och höra alla. Haha, men vissa var så sjukt nervösa. Och jag blev förvånad att det fanns dom där som inte kunde ETT ORD japanska. Hur hamnar man i Japan

Vi snackade lite mer med några av de andra svenskarna som var rätt sköna. Så gick vi och åt rullbandssushi tillsammans. Jag älskar Japan, sushin är underbar!

Sen köpte vi åkkort, äntligen. Nu kan vi gå på och gå av vid stationerna Shin Takashimadaira (där vi bor), Sugamo (där vi byter linje) och Shin-ôkubo (där skolan ligger) som vi vill. Till övriga stationer får vi betala eller gå/cykla (jag tänker köpa cykel snart, det kostar ca 600 spänn :D) men kollektivtrafiken i Japan är DYR :S

Det var helt sjukt oväder idag! Regnet öste ner och det blåste något hysteriskt. Mitt 100-yens paraply gick sönder, det var ju inte helt oväntat. Vi såg det på nyheterna sen, dom pratade om ovädret. Visade sig att mitt paraply var inte det enda som gått sönder idag :P

Nu är det långhelg, för vi är lediga på måndag, då det är en helgdag (Hälso & Sport-dagen, yay!) och vädret kommer nog bli fint. Det hoppas jag, för idag kunde vi inte göra nåt. Jag vill utforska Tokyos uteliv!

Jag köpte grönsaker för första gången idag. Har saknat! Men fasen vad frukt och (vissa) grönsaker är DYRT. Tomater t.ex. är ju bara att glömma. Häromdan var jag tvungen att äta ett äpple och, tack, det kostade mig ca 10 spänn. Jaja. Sen lagade jag curry idag! Första riktiga lagade måltiden jag har gjort. Det blev helt ok, men jag har gjort godare. Jag frös in i portioner, så nu har jag några måltider i alla fall ^^ jag hoppas det kommer bli billigare och framförallt nyttigare att laga själv. Jag måste lära mig mer! Jag saknar grovt bröd (dom har BARA vitt bröd här). Hur ska jag få i mig tillräckligt med fiber på det här sättet? Ska leta efter råris. Det tar tid att lära sig handla ekonomiskt i ett nytt land.

Idag har jag fixat rummet och fotat det for your pleasure. Jag tycker att min rum är ganska mys nu, men imorrn tänkte vi dra till IKEA för att leta efter liten lampa, kudde (min kudde är stenhård), handduk och eventuellt tyg att dekorera väggen med. Och för att köpa knäckebröd och gravad lax :D jäklar vad jag har shoppat, och det är ändå mest nörvändigheter. Nu har jag även köpt högtalare till datorn, det är ifs skönt. Dom kostade 130 kr :D och dom har egen strömförsörjning och separat baslåda. Älskar att det är så billigt! Jag längtar till digitalkamera och framförallt MOBIL men gah vad pengarna går åt! Jag får nog vänta med klädshopping till nästa CSN-utbetalning :/ attans, jag har inte mycket kul att ta på mig.

Nu ska jag kolla på musikprogram på TV! Sen sova. Natti! (PS: Sanna och Paolo, det handlar om Thom Yorke på TV nu ^^)
Sida 4
 Anmäl innehåll
: Skriv kommentar :: föregående inlägg : nästa inlägg :
Från: Paolo
2006-10-25 22:48

Ååhhh fanny jag saknar dig så! Jag är så glad för din skull och hoppas att allt går som det ska nu när du är så långt borta :) Jag hör av mig med ett mail eller kanske ett brev på posten nån dag.. gå inte och glöm bort mig så länge :)

puss och så.

Från: Gunilla
2006-10-15 18:55

Hej Fanny,
Funderade på att skicka lite Fazer Finn Crips till dig. Eller något annat mörkt hårt bröd. För det går ju inte så bra att skicka mjöl eller färdigt bröd. Mjöl blir lite för tungt och brödet hinner bli dåligt. Jag älskar ju själv rågbröd så jag förstår att det måste vara besvärligt att leva bara på vitt. Är så glad för att ni det har gått så bra för er och över att få vara med och följa ert spännade liv på detta sätt. Idag var jag på Chokladfestival på Nordiska museet. Jättekul! Kram

Från: Mamma Kicki
2006-10-08 16:28

Hej!
Himla kul att läsa din dagbok. Vad fint har du fixat på rummet, nya lakan? Är sängen skön?
Du måste berätta hur IKEA i Japan ser ut. Cykel låter bra, men törs man cykla i Tokyo?
Vi hörs, kram mamma Kicki.

Från: Gunilla
2006-10-06 20:27

Hej Fanny,
Så fint du har det. Ser jättemysigt ut, men jag beklagar utsikten!

Bra idé med cykel. Oslagbart sätt att ta sig fram på. Såg på era bilder förut att det finns särskilda cykelbanor i Tokyo också.

Gillar att du skriver så mycket. Du får "sparka på" Mopsen att hon skriver mer hon också.

Ha en härlig långhelg!
Kram
Gunilla

Skriv kommentar till dagboksinlägg
Namn *: E-post *:
Kommentar: 500 tecken kvar
Saknas svenska tecken på tangentbordet?
Sätt markören där du vill ha tecknet och klicka på bokstavsknappen, eller använd snabbkommandona:
[Alt + a] = å, [Alt + e] = ä och [Alt + o] = ö
Formatera text: Markera det ord du vill formatera och klicka på formateringsknappen.
Länka: Markera ordet du vill länka och klicka på ”länk”. Skriv eller klistra in länkadressen.

välkommen till min borg på 9,72 kvm!

såhär ser det ut. rummet är upphöjt. (btw, jag har fler skor än såhär, hehe)

fotat från fönstret. Kolla min trevliga blåa dörr!

min garderob är stor och bra

men min säng är stor och inte bra. tar massa plats, och jag kan inte ens sova på hela :/

laleh är så sverige för mig. (kolla jag har en växt!!) Den rosa svampen är en doftgrej.

bordet/byrån ihopfällt. jag har köpt högtalare!

underbara presenter från underbara kompisar. Till höger från Katrin, till vänster från Mitzie och Emilia :)

mitt kök! alla saker är undanstoppade under diskbänken, för jag har inga hyllor än.

titta jag svälter inte :) (observera hemlagad curry i frysen)

servetter ska tas med stil (söt va!)

tyvärr är ju inte min utsikt den vackraste :/

bidé någon? västerländska toaletter finns på boendet tack å lov :) med fjärrkontroll dessutom

Japansk toa. Jag har faktiskt gått ett par gånger (!!) det GÅR faktiskt, om man måste ;)

självklart lite poserbilder på mig också

bai bai~

: Visa hela fotoalbumet :