417 personer har läst dagboksinlägget
2006-10-18 17:26
Itabashi-Ku, Tokyo, Japan
mobil
Idag har jag köpt en mobil! Även om jag har försökt länge så var det lite på impuls, jag hade nämligen tänkt att leta efter grovt bröd som jag hade hört skulle gå att köpa på ett danskt bageri på Ikebukuro-stationen på vägen till skolan... men så slutade det med att jag var sen till skolan, men en mobil i högsta hugg! Här kan ni beskåda skönheten på den japanska hemsidan (den fanns inte på den engelska) och på bilderna här på sidan är mina poserbilder... JA DEN ÄR ROSA men den silverfärgade var faktiskt slut.. plus att silvermobiler är tråkiga :P snart kommer den här vara helt täckt med krafs och klistermärken!
Mobilnummer: +81(0)80 567 245 96 Mobilmail: fanny_molander@ezweb.ne.jp
Ni kan alltså maila mig direkt till mobilen! Helt gratis, så det är bara att sätta igång :D skulle bli jätteglad!
Dessutom har jag ju som sagt köpt en kamera, och det innebär massa onödiga foton som ni kanske redan märkt (hej kackerlacka) :D snart ska jag ge mig ut och fota ordentligt.
I söndags hyrde vi film faktiskt, Lost in Translation. tack och lov finns det ju på originalspråk på dvd (annars är allt här dubbat) :D Det var andra gången någonsin jag såg den, och det var väldigt annorlunda denna gång! Mycket underhållande. Det var även väldigt kul att kika lite på den dubbade varianten efteråt :D
I måndags var vi i Akihabara igen (fjärde gången för mig!), Mirre å Thérèse behövde köpa lite grejer och jag skulle fixa min kamera som redan tjafsade. Visade sig att Olympus-minneskortet inte funkar till min olympus-kamera, utan jag fick byta till ett toshiba-minneskort :/ skumt
Sen kollade vi även på mobiler, och medans jag stod i en affär och försökte övertyga dom att säja en till mig trots att jag saknade vissa papper, blev Thérèse och Mirre utbjudna på middag av en ful medelålders japan med orginella öron. Han blev hyfsat dissad :D
På tisdagen kikade jag förbi city hall igen (där vi fixade våra alien-registration kort) och fixade nåt papper som skulle göra att jag kan köpa mobil (jag var lite desperat, ja) och vid den stationen hittade jag ett bageri som sålde semi-grovt bröd! Smakade helt ok, bättre än tråkigt vitt bröd iallafall ^^ men min jakt fortsätter.. jag hade hört att det fanns ett ställe i Roppongi och ett danskt bageri i Ikebukuro som hade mörkt bröd, så de skulle jag också undersöka.
Och tur var väl det! För i Ikebukuro hittade jag ju mobilstället som ville sälja en nalle till mig idag :D
Det är såå skönt att ha det fixat! Jag har längtat efter en mobil länge (materialist, javisst!) :) dessutom vet ju alla andra nu hur man ska fixa en mobil även om man är under 20 och så.. Thérèse å Mirre ska antagligen köpa imorrn.
Efter skolan idag åkte vi till det där danska bageriet faktiskt, och OMG grovt bröd :D vilken lycka! Inte lika gott som i Sverige, jag hade dessutom drömt om ett riktigt danskt rågbröd, men det är väl att hoppas på lite för mycket. Nu vet vi vart det finns iallafall. Jag gick lite overboard och köpte en limpa grovt bröd med frön, en halv limpa grovt med nötter och russin, och två olika grova småbröd som såg goda ut. Jag provade därmed alla mörka bröd som fanns att hitta i bageriet :D ja jag är knäpp. Men gott var det.
-------------------------------------------------------------
Kommentarer:
Lisa: Ja, och det är verkligen som man har hört, dom är duktiga på grammatik och att skriva, men uttalet är förjävligt ;D Ååh, en råtta, det får mig att sakna Boris ^^ man får inte ha husdjur här i huset, men det finns kackerlackor, så borde inte råttor hamna under samma kategori? :P haha, om dom upptäcker råttan kan jag skylla på att det är skadedjur! Matlagandet är fortfarande svårt, jag undviker att steka så mycket som möjligt :P men jag lär mig väl så småningom. Får testa en sån där stekpanna ^^ tack! kram påre
Josefina: YAY hey baby :D vad kul att höra av dig! Ja karaoken här är iallafall (oftast) frivillig, så det blir lite skillnad ;) hoppas allt är bra med dig, saknar dig med. Klapp och kram!
Jenny: Grattis på födelsedagen!! <3<3
(mera kommentarer tack, det är så kul att höra av er :D)