Dagbok
RSS Lägg till på Facebook

387 personer har läst dagboksinlägget
2006-10-25 17:18 Itabashi-ku, Tokyo, Japan
Trevlig helg, och lite till

Ja vad har hänt sen jag skrev sist? De andra har skaffat mobil :D gissa i vilken färg? Vi tre är så söta :)

Min helg har varit rätt händelserik:

I fredags hade vi tänkt att ut med en kompis från skolan, Monika (som har en japansk pojkvän), och hennes kompisar, men dom orkade inte när det kom till kritan. Vi tre däremot var fortfarande partysugna, men man kan ju inte gå och karaoka VARJE gång, så vi drog ut på äventyr, och hamnade bara ett par stationer bort :/ tågen in till stan visade sig nämligen sluta gå före halv 12! Vi vandrade alltså ett par stationer, där vi mötte en tjej och en kille som frågade om vi var modeller (haha) och om vi ville hänga med dom. Dom tog oss till en osynlig krog precis runt hörnet och ner för en hiss (osynlig = här i japan måste man VETA vart ställena ligger, det duger inte att gå runt och leta, för de syns inte utifrån) och där satt hela deras kompisgäng. Kvällen med mycket konstig , dock underhållande, eftersom de var värdelösa på engelska, och vi pratar dessutom bara artig japanska i skolan. Dessa ungdomar var väldigt familjära :P jag längtar tills man får mer koll på det sättet att prata (det är som två olika språk!). Jag knäppte bara lite mobilbilder tyvärr, kameran låg tryggt i väskan hela kvällen. Förutom på hemvägen när vi såg en padda.

Lördagen var minst lika kul den, om inte trevligare, för då var jag och Thérèse med ovan nämnda Monika på besök hos hennes japanska vän Hino. Det var mycket folk intryckta i hans lilla lägenhet, men mycket mysigt. De flesta var väldigt bra på engelska (för att vara japaner) för de hade pluggat utomlands och så. Det var en ganska skön omväxling från fredagen, då man fattade noll och förvirringen var total ;D nu kunde man föra en intelligent (ähum) dialog hela kvällen. Hino, kvällens värd, hade pluggat i London i ett år, och talade relativt flytande, dock med en helt underbar japansk brytning (= engrish) det lät typ "I reary rike Rondon" men han erkände det själv iallafall ;)
De flesta drog hem rätt tidigt för att hinna med sista tunnelbanan, men vi stannade kvar och pratade om japan, london, svenskar, mode, musik, uteliv och allt möjligt tills vi somnade vid fyra. Som sagt, mycket trevliga människor och en mycket trevlig kväll.

På söndagen begav jag mig ut för att fota närområdet, trots att det var lite gråmulet och började mörkna... bilderna blev inte fantastiska, men jag vill ändå visa dom, för det är så trevliga hus. Arkiktekturen här är underbar! Det är ofta väldigt stor skillnad på husen; det ser ut som att alla har fått en bit mark, och sen fått bygga som man vill, så inget hus liknar grannens :D och jag älskar träden och växterna, det är väldigt mycket grönt här. Forstätter man en bit bort kommer man till motorvägen, som är helt sjukt maffig. Det känns som att man är i en framtidsstad :D sen på andra sidan motorvägen är en trevlig park med en fiskdamm (där folk fiskar, ja) - kontrasternas land alltså!

Sen råkade jag köpa en cykel.. :D haha, nej men jag kom fram till cykelbutiken, så tänkte jag att det var lika bra att köpa nu, eftersom jag ändå visste vilken jag skulle ha och jag hade ju pengar med mig. Så jag köpte en fin mörkröd sak med två stora korgar för ca 600 SEK (inga växlar eller fotbroms dock, men de e lurre). Har jag nämnt att man cyklar på trottoaren här? Det känns skumt, men man vänjer sig. Jag saknar dock Sveriges trafikvett ;)

I tisdags efter skolan åkte jag till Harajuku igen (roligt shoppingställe fullt med crêpes-stånd) för en "snabbis" och kom hem vid nio. För att ha spenderat drygt tre timmar där shoppade jag inte så mycket dock ;) men det finns så mycket att titta på! Se Mirres inlägg för mer om affärerna.. snacka om att shopping i sverige är trååkigt i jämförelse :P

oj det blev mycket bilder denna gång.. jag hade tänkt att posta fler på massa onödigt tjafs, men det får bli nån annan gång, jag skonar er idag. Gå in på dom för att läsa kommentarer.

Tack för mailen till mobilen :D de e jättekul. Ett hett tips: undvik gärna å, ä och ö om du kommer ihåg, det blir bara en massa kinesiska tecken i min telefon ;)
(mailen är fanny_molander@ezweb.ne.jp för er som inte vet)

--------------------------------------------------------------
Kommentarer:

Pappi:
Haha crazy-bunny :D nä man sköljer ägget tills det svalnar till precis så varmt så att man kan hålla i det, så skalar man det och lägger det snabbt i formen. Så sköljer man formen i kallt vatten en stund, så blir äggen så!
Och om de där me Lost in translation: jag garvade också när hon sa så!

Gunilla:
Ah tack du är verkligen en ängel! Jag tror ja vet vad du menar, sånt är jättegott :D
Mobilen funkar kanon ^^ det är så skönt att ha en.

Mammsen:
Jaa ring mig! Tidsskillnaden är ju lite besvärlig ;) men jag går ofta å lägger mig vid 12-tiden. Annars e ju helgerna bra. Vi hörs! Älskar dig <3 puss

Emilia:
aadfgadgasd, jag vill ha veg/tequila-kväll med er TToTT ni kan ha den här, jag tror vi får plats i mitt rum. *stor fet kram*

Angelie:
Hehe, jag har varit fixerad vid bröd länge ;) inte släppte det här inte.. äh, det finns annat som kan uppehålla mig ^^
Annars har jag det jättebra, även om jag har kommit in i det så är det fortfarande mycket spännande och kul.
Ååh, eran resa lär ju bli grym! Fota massor!
Jag har ju haft feta rosa-perioden när jag var liten, men det här är mer "rosafluffig på utsidan med mörk på insidan"-rosa, om du fattar vad jag menar :P puss påre!

Sida 8
 Anmäl innehåll
: Skriv kommentar :: föregående inlägg : nästa inlägg :
Från: Pappa
2006-10-28 10:28

Kul med mycket bilder!

Du borde göra en manga med den där gatubrunnen som huvudperson. Õ o Õ

Kram

Från: yolanda
2006-10-27 08:37

åh, jag önskar jag kunde vara hos dig :(
det känns redan som om du varit borta ett år, och det är lix elva månader kavr.. >.<
fast du trivs,och det är väl det som är meningen :)
här är det typ storm, och det ska snöa på tisdag..
fast idag får jag höstlov, och det är ju alltid ett plus ^___^
och jag avundas verkligen dig på dom där snygga trosorna!!! ;O du måste köpa åt mig

hoppas allt är bäst, puss puss <3

Från: Visa användarens passsannaelg
2006-10-26 18:30

crap va kul ni verkar ha! fantastiskt. ja saknar myskvallar hemma pa nans golv, sa som er lorda verkade. har blir det mer an ol pa puben (vilket i for sig inte e de samsta, men anda!) du e forovrigt forbannat snyff i haret for tillfallat. cool. and im gonna rock Rondon. ja ska hitta Championship Vinyl, eller iallafall ett bra substitut. saknar er!! love

Från: Gunilla
2006-10-25 20:04

Del två.
Det finns ju så liten plats att skriva så jag fortsätter här. Hon lockades till Japan av den kampsport hon tränade. Jag kommer inte ihåg vad den hette. Tai någonting. Men det som var särskilt intressant var att hon var där och hälsade på lyckades få tag på biljetter för lite drygt 7000 kr och boende för 500/natt! Låter otroligt. Jag som tidigt givit upp det hoppet. Nu har det vaknat igen. De flög med BA precis som ni via London.
Cykla försiktigt! och forsätt att ha det bra!

Från: Gunilla
2006-10-25 19:58

Grattis till cykeln! Jättefin. Och vilka fina hus och fantastiska träd. Jag har pratat mycket Japan på min kurs både idag och igår med en mamma som just fått hem sin dotter från ett år på universitet i Tokyo. Hon hade lyckats få stipendium som delades ut vid ceremoni med Prinsessan Christina och japanska ambassadören. Kanske var det för att det var högre studier som hon lyckades. Hon är 24 år och ska tillbaka till Japan i april för att då bara läsa Japanska. Har träffat en japansk kille som drar

Från: Pappa
2006-10-25 15:31

Ha
Jag var först med att läsa
innan du ens lagt in några bilder :-)

Skriv kommentar till dagboksinlägg
Namn *: E-post *:
Kommentar: 500 tecken kvar
Saknas svenska tecken på tangentbordet?
Sätt markören där du vill ha tecknet och klicka på bokstavsknappen, eller använd snabbkommandona:
[Alt + a] = å, [Alt + e] = ä och [Alt + o] = ö
Formatera text: Markera det ord du vill formatera och klicka på formateringsknappen.
Länka: Markera ordet du vill länka och klicka på ”länk”. Skriv eller klistra in länkadressen.

therese tog den här me mobilen

fredags!

froggy! och mirres fötter

Monika!

hos Hino

tyvärr bara mobilbilder

fint hus från min promenad i söndags

mycket växter

t.o.m. gatubrunnarna i japan är gulliga!

äpplen eller päron? jag vågar inte smaka -.-;;

mer fruktträd!

förlåt för alla dessa döda djur :P men korparna här e så coola. dom e enorma!

kolla va mys!

älskar dessa träd

mitt i kvarteret finns små mini-åkrar utspridda (!)

japaner är väldigt måna om sina bilar. haha!

enorm motorväg

ja jag är nörd :P

bara en till!

fiskdamm! bakom är ett museum jag ska gå till nån gång

det var mörkt när jag fotade, men jag försökte ljusa upp

min fina cykel!

ap-coola trosor jag shoppade i Harajuku. Jag gillar hur dom packar in allt så prydligt :D (översta bilden) jag fick dessutom en grön näsduk.. öh

köpte en fin mössa (det är jätteinne här me tokstora stickade mössor, and I don

mera mobilkrafs! Pig-chan och mushrooms!

köpte en underkjol som fluffar upp jättemycket :D

min klänning blir jättefin

fint diadem. Haha! Nån mer som tänker på a clockwork orange? Evil stare..

HAI pose! ^o^V

: Visa hela fotoalbumet :