• 2813
  • 3

Laozyness

söndag 7 november 2010 Nyköping, Sverige

Efter Kratie sa var det dags for Laos alltsa, nytt land, nya aventyr!

efter den langa bussturen till gransen sa gled vi igenom granskontrollen, ett bas och en grusvag vid sidan av ett stort bygge, riktigt pampigt... not... men iaf, vi blir avslappta mitt pa en vag, 14 pers ar vi som trycks in i en liten trang mini-van men med ruggigt bra stamning, sen slapps vi av vid en fiskeby dar vi ska ta batar over till on DonDet som ligger mitt i Mekongfloden. Dom satte oss i sma vingliga batar och gled ut i floden i kolsvart morker. lr?

I brist pa nagra stora stader i omradet, och en minimal "lightpollution" sa puttrade vi forbi skuggor av oar, och hade en av dom vackraste stjarnhimmlar jag nansin sett over oss! totalt stjarnklart, sa mycket stjarnor har jag nog aldrig sett, sa vackert att man bah "bah" liksom.... aaah..

sen vare nagra dagar med mest slapp i hangmatta, bocker och lite cykling och utforskning.. hade det riktigt bra och vaknade pa morgonen till den harliga grabben med Down-syndrom som sjong! mysigt mest bara!:)

ThaKaek
Kila vidare pa mitt aventyr till staden ThaKaek, efter annu en painintheass busstur sa landade vi ruggigt sent och hittade ett dorm dar jag tog en varm dusch! Sa underbart! krop ner i sangen och sov som en stock!

Morgonen kommer och efter lite meck sa are dags for det aventyr som lockade mig till thakaek. TongLo Cave! en 7 km lang grotta under ett massivt berg. Dock ligger det 13 mil fran thakaek, hur tar jag mig dit? Motorcykel! wreeummm!!

Cruizade fram som en dare med ipod pa hogsta volym, kickandes bade AC/DC, bo kaspers och redhot, saligt harlig cruiz-blandning! efter den langa rakstrackan med hog fart (hela 80km/h) sa vare serpentinvagar bland bergen innan jag tillslut dyker ner i tonglo-dalen, totalt omgiven av berg och sen bara en lang rakstracka till grottan.. wreuum! kom lite sent for att ta en trip i grottan sa jag chillade loss pa en veranda och spanade in solnedgangen over bergen och vantade pa morgonen.

Nar den kom sa gled jag till grottan, var forst pa plats sa jag spanade in soluppgangen over bergen nar jag anda var dar och vantade pa nan snubbe med bat. tillslut kom dom och det var dags for grottan.... sinnes!

Vissa kamrar av grottan va sa hoga att man inte ens kunde se taket, lampljuset bara fortsatte upp i morkret, som hamtat ur gandalfs fight med Herr.Balrog! sen puttrade man vidare med baten in i kamrar med stalaktiter och miter som varsta djungeln, sa koolt!

efter grottan var det dags att glida tillbaka till TK, pa med glajjorna och basta TopGun-looken, sen brande jag gummi hela vagen till TK, lr hela? njae, saklart far jag punka nar det ar 3 km kvar! som tur va lag jag sakta bakom en lastbil annars hade de kunnat bli ett blodigt spannande aventyr! fick hjalp av locals och kom undan ganska billigt tillslut. Sen kila jag mot centa vid floden, kopte varma byxor*, bestallde in fried squid (inga calamari-ringar inte, sugkoppar pa) och kollade in solnedgangen over thailand pa andra sidan floden.. jag vantade pa nattbussen sa jag hade bara? 6 h att sla ihjal, det gick ganska fort med bok och lite grov lagning av en sjal med nal och trad. "Dags att misshandla rumpan igen!" sa bussen och akte mot Vientianne.

Efter 6 h pa en nattbuss med karaokemusik vralandes hela natten (som locals lyckades sova igenom?) sa kom jag till Vientianne, Laos huvudstad.

Vientianne
efter en tidig morgon pa busstationen, sittandes pa en tuktuk som akte runt i nan timme och plockade upp folk, pratandes med en mysig tant som forsokte fixa ihop mig med nan av sina dottrar, och en kall fard in mot stan letandes rum sa hookade jag upp med ett par fran sydamerika. Vi spanade in stan tillsammans, som inte hade mycket att erbjuda trakigt nog, kollade bara en park med buddhastatyer, spenderade en natt innan vi kilade vidare mot..

VangVieng
Har hunnit med en loprunda (saywhatnow?) till en kalla som jag totaldog i och atit massa goda mackor! Igar kilade vi dessutom ivag pa en kajaktrip som borjade med utforskning av en vattenfylld grotta. man satte sig i en ring och drog sig fram i rep, sen tillslut sa fick man krypa fram i morkret med sin lilla kassa pannlampa. riktigt haftigt! ist for gandalf sa letade man ist efter gollum runt varje mork horna!

sen vare kajaktrip nerfor floden, forbi massa crazyass beachbars med slanggungor och kanonfulla manniskor (det dar ska vi testa pa imorn tror jag hihi) sen gled man nerfor floden bland alla som satt i tubes, kikade in solnedgangen och somnade riktigt mor och skont utmattad!

Idag har jag haft rekreationsdag i sangen med Movie-maraton och planerat resan.

Phew!
ifatt igen! forlat att ni alltid far massa monsterinlagg att lasa, men det har vart svart att hitta tid for dator konstigt nog. Nu har jag nan manad kvar har nere och har min lilla plan utlagd ganska noga. sen mitt svammel i senaste inlagget om meditations-meck och grejer har jag lagt den biten pa hyllan och satsar pa att resa mer ist, jag funderar redan pa en ny trip for det dar en annan gang!

Kanner att den har tiden har varit precis lagom, har dessutom hangt med lite folk pa senaste tiden som fatt mig att tanka pa annat an hemma. men det ska bli skont att komma hem igen, var det nu blir och allt. saknar er allt era rackare!

I ovrigt sa var jag ju smart och forsokte minska resvaskan innan grabbarna stack hem, sa snalla Chassie och Olle (som forovrigt saknas i mina aventyr!) tog ju med sig i princip alla mina varma klader hem, ja hade ju anda inte anvant dom liksom? ruggigt korkat! saklart blev det kallare sa fort jag drog norrut sa jag har ju fatt kopa pa mig nya varma klader sa vaskan ar ju lika tung igen, suck.. tur att jag ar flitig med morgongymnastik!

Iaf, saknar er, mar bra, snart hemma!

my sincerest love!

Loggade in söndag 7 november 2010
från Nyköping, Sverige

Uppdaterad måndag 8 november 2010

Nyare inlägg

Kommentarer till inlägget (3)

• Dad kommenterade måndag 8 november 2010

Mysigt David, Skönt å höra ifrån dig och om dina äventyr. Låter faktiskt som att du har det ganska bra ;-). Blir klart avis på alla dina upptåg, fortsätt att sköta om dig. Vi tänker på dig å längtar "lite" ;-) Kramar fr. Pappa & Lena.

• SlapMonkeyG kommenterade söndag 7 november 2010

Du och jag bro, vi kör på en meditationstrip när jag har fått ihop cashen aaaight?

• Tommy Bergström kommenterade söndag 7 november 2010

Hej David!
    Äntligen fick vi höra ifrån dig, det var skönt att höra att du mår bra, och kul att höra alla dina upplevelser.
    Det blir skönt när du kommer hem, så man vet var man har dig.
    Vi förstår att det har varit en upplevelse så du har mycket att berätta
    trots att du har skrivit så flitigt.
    Kramar farfar o farmor.

Skriv en kommentar

Vill du slippa fylla i namn och e-postadress när du skriver en kommentar? Klicka här för att bli medlem!

Dagboksinlägg

Få uppdateringar via e-post

Fyll i ditt namn och e-postadress, så får du ett mejl varje gång någon av följande medlemmar uppdaterar sin resa.