• 263
  • 0

4 dagar gångna!

onsdag 12 januari 2011 Montañita, Ecuador

Buenas tardes amigos! :D

Skrev en jättelång text för några timmar sedan men så självklart la datorn ned så allt försvann, kul. Jaja, bara att skriva ånyo!

Alva Bjärkefur har haft the time of her life. Inte en minut här nere har jag haft det minsta tråkigt, jag har inte ens hunnit bada i havet än, haha! Det måste göras något åt, får minsann ta ett morgondopp innan skolan imorgon, tror jag allt.

I måndags kväll var det sista kvällen i Ecuador för en av Oswaldos vänner, en svensk tjej faktiskt, så det vankades avskedsfest! Blev lite sangria med diverse tilltugg som jag och Oswaldo hjälpte till att göra iordning. Efter några svettiga timmar på la fiesta behövde vi gå ut på gatan o ta lite luft, mycket klokt val, för det är på Moñtanitas gator som det händer! ;) Tittade på några gatuuppträdare som kastade runt och jongelerade med brinnade facklor, galenskaper.

Efter att ha stannat var tredje meter och hälsat på alla som Oswaldo kännede kom vi sedan fram till den legendariska "coctailgatan". Coctailgatan är fantastisk. Finner inte ord för stämningen här. Längst den lilla gatans sidor står massor små coctailstånd(coctailstånd i Moñtanita = Liten "bardisk" med markis med tillhörande ett bord och ca 5 stolar och som spelar salsamusik på högsta volym) och trängs med varandra. Stannade här ett bra tag och fick otaliga uppbjudningar till "salsalektioner", något jag självklart inte avböjde, man får ju ta chansen liksom, haha! Men jag var inte direkt någon naturbegåvning om man säger så.. men hade otroligt kul, kunde inte sluta skratta! :D

Plötsligt hade några från spåkskolan hittat till vårt lilla coctailstånd så det var bara att avsluta sin Piña Colada och följa med till REAGGE PARTYT på stranden! De hade gjort en ganska stor brasa i sanden och här spenderades resten av dygnets timmar + fem av det nya dygnets. Ja, jag fick sova knappt 3 timmar den natten. Inte så jättekul men jag är powerwoman, höll skenet uppe hela morgonlektionen! :D Dessutom var det absolut värt det med tanke på hur otroligt roligt jag hade kvällen innan och de människor jag lärde känna! MEN eftermiddagspasset däremot, det ska vi inte tala om.. aldrig varit mer okoncentrerad.

Ja dags att berätta lite om skolan kanske! Skolan är underbar. Totalt studerar man 4 timmar per dag, 2 timmar mellan 10.00 och 12.00 och 2 timmar mellan 15.00 och 17.00. Det fungerar utmärkt! Mycket grammatik men det är ju förstås ganska nödvändigt också. Man möter mycket folk där hur som helst! Från Holland, Schweiz, England, Norge, Canada och en till från Sverige! Antagligen från många fler länder också. I skolan finns det en anslagstavla med olika aktiviteter man kan skriva upp sitt namn på, ikväll t.ex. ska jag gå på en matlagningkurs, haha, blir nog trevligt!

Hoppas ni har det bra där hemma :D

Pussar & kramar från Alva(som fortfarande bländar alla med sin hudfärg).

PS. Nästa vecka ska jag förhoppningsvis börja ta surflektioner, wiho! DS.

AlvaB

Loggade in söndag 29 april 2012
från Linköping, Sverige

Uppdaterad torsdag 13 januari 2011

Skriv en kommentar

Vill du slippa fylla i namn och e-postadress när du skriver en kommentar? Klicka här för att bli medlem!

Dagboksinlägg

Få uppdateringar via e-post

Fyll i ditt namn och e-postadress, så får du ett mejl varje gång någon av följande medlemmar uppdaterar sin resa.