• 27
  • 0

The Big Apple

onsdag 25 april 2012 New York, USA

Vi kom fram till New York en aning tidigare än vad vi hade tänkt, så då sa vi att vi spenderar några timmar på busstationen och eftersom de hade så mycket möbler var alla sittplatser upptagna och vi tillbringade våra första timmar sovandes på golvet jämte de fina godisautomaterna. Eftersom Sofia var trött och inte ville roa mig beordrade hon mig att sova ett tag vilket jag tyckte var en aningens kallt och obekvämt för, men efter ett tag gav jag vika och sov skönt på min luftkudde, tills Sofia tröttnat och kommit tillbaka efter en liten upptäcktsfärd där hon hittat subway och sett att det blivit ljust ute eftersom vi varit i ett slags garage och inte sett något dagsljus innan. Vi tog våra kära väskor och gick mot subwayen och löste ett veckokort och tog oss sen mot vårt vandrarhem. Detta vandrarhem hade en konstig regel att man inte får ta med sig sina väskor med sig upp på rummet (för brandsäkerhet) så vi var tvungna att lämna dem nere i lobbyn men innan vi fick checka in på riktigt var klockan tvungen att bli tre så vi gick för att leta upp lite frukost. Vi hittade lite frukost och tog med oss den och gick och satte oss i central park, som vi hade vårt vandrarhem ett kvarter ifrån. Vi åt och sen gick vi på promenad. Vi gick runt halv den stora sjön i central park och sen tittade vi ut för att se vad som fanns på andra sidan parken, där var 5th Avenue och strax intill låg Guggenheim museumet som tyvärr hade stängt denna dag men deras giftshop hade öppet så vi kikade på det i alla fall. Sen gick vi upp längst 5th Avenue och svängde sen in i central park igen för där var lite mysigare att gå. Vi fortsatte ända upp till den norra delen av parken och där blev jag trött så jag föreslog en paus på en parkbänk vid Harlem meer, som är en annan liten sjö. Sofia satte sig och läste i sin Hungry games bok och jag sov i en halvtimme. Det var verkligen jätteskönt, rekommenderar en tupplur i central park!
Sen gick vi vidare och höll nästan på att gå lite vilse då vi började gå åt samma håll igen, men med lite hjälp kom vi åt rätt håll igen och vi kom tillbaka ut på den västra sidan av parken och så fortsatte vi hela vägen ner till American Museum of Natural History. Vi gick in på museet och tittade resten av dagen. De hade en visning med IMAX biograf - Space show, Journey to the stars, vilket var en väldigt häftig visning, men att sätta en trött Sofie i ett mörkt rum med en härligt mörk berättar röst gjorde att jag inte såg så mycket av det, halva filmen och sen vaknade jag när det var slut och Sofia ville gå ut ur lokalen. Men de hade ett stort utbud av olika föreställningar, allt från Asien, Mexico, Egypten, Afrikansk djur, olika Stenar och graniter och dinosaurie skelett. Så sammanfattningsvis denna första dagen i New York hann vi gå på ett museum och gå runt halva central park!

Kilsgard

från Berghem, Sverige

Uppdaterad fredag 25 maj 2012

Nyare inlägg

Skriv en kommentar

Vill du slippa fylla i namn och e-postadress när du skriver en kommentar? Klicka här för att bli medlem!

Dagboksinlägg

Få uppdateringar via e-post

Fyll i ditt namn och e-postadress, så får du ett mejl varje gång någon av följande medlemmar uppdaterar sin resa.