• 20
  • 10

Mindre an 3 veckor kvar...

lördag 1 maj 2004 Bangkok, Thailand

Da var vi tillbax vid datorn igen for att uppdatera er darhemma om hur resan fortskrider.

Senast vi skrev var vi pa Ko Samui. Vi blev dar i 8 dagar innan vi hade energi nog att fly darifran. Carolina blev tyvarr an mer sjuk sa vi uppsokte sjukan och fick diagnosen halsfluss, eller nagon variant av det. Efter ihardigt pilleratande sa aterkom krafterna och Carolina sken aterigen som en solstrale, precis sa som hon alltid brukar gora.

De sista dagarna tog vi det valdigt lungt och gick i langsam takt runt och tittade vad som fanns att erbjuda pa on. Trots det finns massvis att gora dar sa ar Samui inte en plats som foll oss i smaken, framst for att det ar sa mycket turister har, framforallt svenskar. Det ar lite det man vill komma ifran nar man aker ivag. Stundtals kandes det bokstavligen som vi faktiskt var i Sverige eller nagon svensk koloni. All turism innebar naturligtvis fullt med stora resorter och anpassningar for vasterlandska onskemal osv, inte direkt det avskilda paradis som malas upp i reseannonser.

Vi ska val i arlighetens namn saga att varan negativa installning till Samui kanske praglades av Carolinas sjukdom och av det faktum att det var forhallandevis daligt vader emellanat. Vi ett tillfalle trodde vi faktiskt att on skulle sjunka da det brakade loss fullstandigt fran himlen. Som tur val satt vi da under tak pa en restaurang (En mycket bra italiensk restaurang som rekomenderas - Via Vai heter den - gor de mest otroliga pizzor. Vi at dar ett par ggr och deras 'Quatro Formaggio' kvalar latt in pa topp tre over godaste pizzor i varlden tillsammans med Sorrentos (inte restaurangen i K-na utan staden i Italien... minns inte namnet pa pizzerian) 'Quatro Staggione' och Galgamarkens 'Gorgonzola').... ehh vad var vi nu... naval... det regnade en del och det blev bara lite sol och bad .

Vi tog aven tillfallet att ga och titta pa lite av den uraldriga traditionella kamsporten 'Thai Boxning', nagot vi planerat gora men som av nagon anledning inte blivit av forrans nu. Schemat inneholl tio matcher inkluderat en match mellan Bangkok-mastaren och nagon lokal "Tyson". Intressant att se, men stundtals aningens brutalt kanske. Vi hade valdigt bra platser och fick lite svettstank (tva prickar over "a":et.... hmm.. passar kanske battre utan prickarna anda...) pa oss da och da.

Det roligaste vi gjorde pa Samui var nog att ga pa akvariumet dar man kunde se en del av de fiskar och havsdjur som vi fatt se under vara dyk o snorkelpass. I anslutning till akvariet hade man en fagel och tigershow som var ratt sa ok. Det ar ju alltid kul att fa se de daringa tigrarna. Efter fiskar o tigrar besokte vi en fjarilstradgard som det hette. Ett rejalt bottennapp da det faktiskt fanns mer fjarillar var som helst pa on utom just dar.

Efter en kort batresa (1 h) fran Ko Samui landsteg vi da pa nasta anhalt, Ko Pha Ngan. Ett helt annorlunda stalle an Samui. Da man (an sa lange) saknar flyplats pa denna on sa finns det inte lika mycket charterresenarer har. De allra flesta som ar har ar yngre folk (i var underbara alder alltsa) och detta praglar Pha Ngan valdigt mycket. Det ar valdigt avslappnat har och stammingen paminner pa manga satt om Vang Vieng i Laos, mysrestauranger med film o livesport, ingen eller inget som stressar dig och gott om partymojligheter om man sa onskar. Omgivningen ar underbar, djungelbekladda klippor och finkorniga, vita, kokosnotspalminringade sandstrander. Precis sa harligt som vi har vant oss vid nu.

Pha Ngan ar ett tusen ggr battre resemal an Samui som ar nast intill sonderexploaterat. An sa lange toppar dock Perhentians beach-ligan.

Vi har hittat ett perfekt stalle att bo pa, Sun Smile, belaget hogt upp pa en klippa med en enorm utsikt som straker sig ut over det oandliga havet samt over ett par av ons strander. Varan bungalow ar mycket frash, har egen toa (raritet for budgetresenarer) och en harlig veranda med en skon inbjudande hangmatta utspand mycket strategiskt. Hotellrestaurangen ligger lite hogre upp och har om mojligt en annu battre utsikt. Vill man inte dromma sig ivag i vagornas oandliga kluckande sa kan man bara vanda pa huvudet, luta sig tillbaka och titta pa en dvd-film samtidigt som man avnjuter lite delikat och billig mat serverad av jattetrevliga manniskor. Har stannar vi ett par dagar...

Det anda negativa med hotellets klipplage ar att man maste ga en massa trappsteg, vilket inte alla ggr ar sa sakert. Detta fick Mikael erfara nar vi var pa vag fran restaurangen igar. Det hade precis regnat och vi var pa vag ner da Mikael halkade till och rullade lite kullebytta ner for trappan. Vi trodde bada tva att semestern tog slut dar da formodligen bade ben o armar gatt av. Som tur val var sa klarade sig huvudet och pa armar o ben blidde det bara ett gang blamarken, svullnad och vark vilket lattade efter hotellpersonalen masserat in lite magisk thailandska ortsalva.

Ko Pha Ngan ar allra mest kant for sina manatliga fullmane-partyn. Detta ska vara varldens allra storsta beach party och lockar under hogsasong ibland upp till 30 000 besokare. Nasta fullmane intraffar den 3:e och da tankte vi vara dar och se om det ar nagon fart. Man raknar med ca 10 000 manniskor pa en liten strand som ska hoppa runt hela natten lang.

Tank var tiden gar... maj redan... 18 dagar kvar!
Vi ses!

Rosen

Loggade in för 6 dagar sedan
från Karlskrona, Sverige

Uppdaterad lördag 1 maj 2004

Kommentarer till inlägget (10)

• Mamma_pappa_Elli kommenterade söndag 16 maj 2004

Hej söta goa Nina o Micke !

Idag är det söndag, nu kan man snart börja räkna timmar. Vi längtar så oerhört efter er. Det ska bli ett kärt återseende på onsdag. Hoppas att ni mår bra och känner hemlängtan. Vi förbereder er hemkomst och festen som väntar. Vi hälsar er välkomna hem och många kramar o pussar så länge från Åhusfamiljen.

• Mamma Agneta kommenterade tisdag 11 maj 2004

Oj oj!! Idag är det onsdag...och precis om en vecka tar ni flyget hem. Egentligen har denna tiden gått fort och vi hoppas att ni haft en underbar tid med mycket nöje,mat, kuturerna m.m m.m....Men för oss har det gått sakta må ni tro.
    Nu blir denna väntan och längtan större och större för varje dag som går och att vi alla får krama om er riktigt ordentligt. Ta väl hand om er dessa få dagar som är kvar.

Puss och kram
    Mamma & Emma

• Mamma_pappa_Elli kommenterade lördag 8 maj 2004

Carolina o Micke !
    Nu är det bara 11 dagar kvar tills ni kommer hem. Nu gäller det för er att utforska så mycket som möjligt innan ni åker hem, eller hur? Är det så ni känner, eller längtar ni lite hem också? Vi tror det!

Vi kan snart börja räkna timmar och minuter. Festen kan snart börja!
    Var försiktiga och rädda om varandra! Kramar o pussar från hela familjen i Åhus.

• Snorre Sturlasson kommenterade torsdag 6 maj 2004

Vår, bågekörning, fiskeväder, mobbning av Karlsson och öl. Här hemma är det bra.

• John Boderos kommenterade onsdag 5 maj 2004

Nu får ni njuta de sista veckorna, sen kommer ni hem till en underbar svensk vår! Valborg spenderades i stadsparken i Lund, i strålande väder. Dessvärre har jag lämnat Sverige för ett 3veckors uppdrag i Chandigarh i Indien, så vi kommer väl hem ungefär samtidigt!

ha det gott!

Sikh-John

• iwona kommenterade måndag 3 maj 2004

Hola amigos!!!

jo det later underbart med era äventyr och verkligen tur att det inte gick värre i fallet för mikael...

själv har jag varit lite förkyld pa sistone men det börjar ga över nu...

jag och kato var i huvudstaden ett par dagar och fixade med min flygbiljett till mexico och jag hittade en relativt billig som matchar mitt flyg till europa perfekt...det var tur...vi var även pa konstmuseum och sag panamansk grafik 1950-1990...det var spännande...och väldigt snygga bilder...

själv börjar jag ocksa ha lite hemlängtan nu...det ska bli kul att se er...när kommer ni till karlskrona??

ta hand om er....

puss och kram fran iwona och kato hälsar....

• Annie kommenterade måndag 3 maj 2004

helluuuu!

vad skönt det var att läsa om era stränder och äventyr. det fick mig att slappna av en smula... hmmmm... jag är nog lite överarbetad, men det är snart över nu...

dags å söka in till olika skolor...

det är föresten varmt ute... skönt att gå i kjol o tofflor... : )

simma lugnt
    /annie

• Mamma_pappa_Elli kommenterade lördag 1 maj 2004

Hej söta goa barn ! Ni upplever verkligen en massa saker och ni har förmågan att ta till vara de allra finaste upplevelserna. Tänk så mycket ni har att berätta och visa filmer om när ni kommer hem. Ni njuter av god mat och fina utsikter, Visst önskar man att man var hos er av många skäl.

Längtan efter blir starkare för varje dag. Men som ni själv skriver nu är det bara 18 dagar kvar tills vi får krama och pussa er igen.

Det verkar som att ni hittills är mycket nöjda med er äventyrsresa och att ni faktiskt börjar längta hem. Det gläder oss oerhört. Många kramar och pussar från hela familjen i Åhus.

• Ett ps från mormor kommenterade lördag 1 maj 2004

Mormor undrar varför det gick så illa nerför trapporna Mikael? Kan det bero på att du tagit en för myket, det ska vara lika i bägge benen.

• Mamma Agneta & Syster Emma kommenterade lördag 1 maj 2004

Jaa...bara 18 dagar kvar...längtan är nu STOR ska ni veta.
    Skönt att du är bättre nu Carolina från din halsfluss. Och Mikael, du måste ta det lite mera försiktigt i fuktiga trappor, kunde gått riktigt illa med din hiskeliga otur. Det är bara ett måste nu att ni får hålla er friska och krya och inga brutna armar och ben dessa få veckor som är kvar.

Det där med Thaiboxing är nog lite rått för min del...men det är nog lite spännande ändå att se riktig när man ändå är på plats.
    Annars tycker jag att ni verkar ha det riktigt mysigt nu och det låter som om där ni bor är ett också ett mysställe.

Ha det så gott och var lite mera rädda om er.
    Puss och kram
    Mamma och Emma

Skriv en kommentar

Vill du slippa fylla i namn och e-postadress när du skriver en kommentar? Klicka här för att bli medlem!

Dagboksinlägg

Få uppdateringar via e-post

Fyll i ditt namn och e-postadress, så får du ett mejl varje gång någon av följande medlemmar uppdaterar sin resa.