• Linas äventyr våren 2010!!
  • Linas äventyr våren 2010!!
  • 123
  • 8

Har hamnat i ett Paradis!!

tisdag 16 februari 2010 Quepos, Costa Rica

Sov somen stock inatt & vaknade vid halv 7 tiden for att gora mig iordning for min forsta skoldag pa sprakskolan "el paraiso" har i Quepos =) Fick en god costa ricansk frukost bestaende av ris & boner..speciellt men intresant, heter pinto & e den mest typiska frukosten for costa ricanerna. Fick ocksa en supergod piña smoothie som Erika gjort ;) Hann mysa lite med Akame (varldens sotase 1aring) innan rektor Randal kom & hamtade mig i minivan for att ta mig till skolan. & skolan..wow!!!!!!!! Vet inte hur jag ska beskriva det annat an med ordet Paradis.. och det e just vad den heter ocksa "El paraiso" Forestall er en djungel upp pa hojden med banantrad & lianer. Lagg till en mysig gangstig som leder till 5 olika sma bungalows med naturen som vaggar..i dessa minihus halls lektionerna (privata sadana av super proffsiga larare) Hade klass mellan 8-11 da min larare Rulita & jag hade en trevlig konversation medan apor kastade sig mellan tradkronorna (ja ni laste ratt, 5 st "herr-nillsons" gjorde oss vackert sallskap & wow va haftigt det var!!!!!)

Efter klassen bekantade jag mig med en californsk tjej & Emelia fran umea. Blev en nachos-lunch pa soda sanchés (mysig/billig restaurang) innan vi tog bussen till paradis viken Manuel Antonio. Ja, hur ska man beskriva detta da? Kanske med OFFATTBART VACKER STRAND!!! Ja forestall er den finaste strand som gar att skadas sa finner ni Manuel Antonio. Detta ar surfarens paradis & inte undra pa det, vagorna e fantastiska & vattnet har en helt perfekt varmt temperatus sa man kan va i vattnet hur lange som helst utan att frysa. Sanden e vit & finkornig & viken e omgiven av palmtrad. Ska UTAN tvekan bege mig dit ut imorgon igen sa fort skolan slutat. Imorgon e det aven surfklass pa schemat. Skolan ger en gratis lektion till alla elever!! Ska avn snacka med min komande surfing instruktor om vckans kommande privatlektioner!!!

Ja onskar att ni ala va har sa ni fick se Costa ricas skonhet, kanns offattbart att en natur som denna existerar & tvingas nypa mig sjalv i armen emellanat for att se sa att jag inte bara drommer alltihop.. =) Langa redan till morgondagens aventyr!!!

Ska verkligen forsoka ladda upp lite bilder snart sa att ni far lite mer inblickar av hur allting é!!

Saknar er massor men njuter for fullt!!!

Massa karlek!!

josanders

Loggade in tisdag 6 april 2010
från Phoenix, USA

Uppdaterad tisdag 16 februari 2010

Kommentarer till inlägget (8)

• Sanna kommenterade torsdag 18 februari 2010

Helt fantastiskt Lina! Du gjorde verkligen rätt som stack iväg på den här resan! Så många nya saker du har upplevt. Naturen verkar ju helt fantastiskt och grymt med apor :) Är roligt att läsa vad du är med om :)

Puss o Kram, miss you

• Emelie kommenterade onsdag 17 februari 2010

Härligt Lina!

Har inte hörts på ett tag nu men det verkar som du njuter fullt ut...=)
    Alltså allt du skriver beskriver verkligen den plats på jorden som är drömmen.
    Skulle hemskt gärna var med dej nu.
    Hoppas att surfningen gick bra?
    Jag själv ar precis fått jobb i norge å flyttar upp nu den 2 mars ungefär.
    Lägenheten är fixad och kommer bo tillsammans med en norsk gutt å en svensk jente från umeå.:P
    Saknar djej något grymt nu vännen, å jag vill gärna se mer bilder.
    Pusspuss <3

• Becc kommenterade tisdag 16 februari 2010

WOW!! Låter så fantastiskt! :D Är så stolt över dig! ge järnet i surfingen!;) Kram!

• Mammis kommenterade tisdag 16 februari 2010

Hola Lina!
    Låter helt underbart. Vill gärna se bilder.
    Har varit på jobbet i 12 timmar, heldag + personalmöte så är rätt så trött. Det var därför extra roligt att komma hem och höra att du hade skrivit i resedagboken.
    Går det att fokusera på studier när apor slänger sig i träden?
    Njut i ditt paradis!
    Älskar dej! puss mammis

• Ellen kommenterade tisdag 16 februari 2010

Hola, mi harmana<3

Det låter ju jätte bra och jag skulle också vilja vara i värmen just nu med apor och sånt,det låter jätte kul:) på torsdag ska vi ha spanska prov men jag tror det går bra. det är mycket att vi ska kunna om mat och hur man beställer på resturan och sånt. det är ju bra så vet vi det till nästa spanie resa;):D
    du får ha det så bra så hörs vi<3 Ladda gärna upp bilder:)

Mucho abrazos tú hermana Ellen:)<3

• Farfar kommenterade tisdag 16 februari 2010

Det där låter ju paradisiskt.Tänk vilka kontraster:här snö o kyla o i Costa Rica sol, värme o apor!!! Häftigt.
    Nu skall vi lyssna på Ellen, som skall spela på Rosenfredsskolan med sin fiolgrupp. Ha det så bra och plugga på i den inspirerande miljön. Farmor hälsar

• Pappis kommenterade tisdag 16 februari 2010

Härligt Lina,

Gott att resan gick bra och att du blev så väl omhändertagen. Njut av naturen och värmen.
    Minus 2 och lätt snöfall idag.

Pappis

ååååh lina!!! underbart!!
    Bilder ja tack!
    saknar dig vännen... <3

Skriv en kommentar

Vill du slippa fylla i namn och e-postadress när du skriver en kommentar? Klicka här för att bli medlem!

Få uppdateringar via e-post

Fyll i ditt namn och e-postadress, så får du ett mejl varje gång någon av följande medlemmar uppdaterar sin resa.