Resdagboken

Hong Kong 2

onsdag 19 december 2018 Hongkong, Hongkong
  • 365 Visningar
  • 1 Kommentarer
Rapportera

Hej,
Idag tänkte vi göra ett nytt försök att ta oss till Victoria Peak.  
Vi skippade planen på att ta ”The Tram ” och istället tog vi en taxi direkt från piren på Hong Kong ön. Taxi och kollektivtrafik är faktiskt billigt och resan upp till toppen kostade bara 85 sek för oss fem. Det var lite disigare så vi hade kanske inte de bästa förutsättningarna  men det var fint ändå. Vi valde att promenera ner och det tog väl ca 2 timmar. Miljön är häftig med en stig längs djungel och skyskrapor på andra sidan.

Vi gick inom S:t Johns Cathedral som firar sitt 170 års jubileum i år. Det var nog det klart högsta huset när det byggdes men nu är jag tveksam om solen träffar det någon gång under dagen med tanke på alla skyskrapor runt omkring. En vacker byggnad hur som helst.

På kvällen tog vi oss ner till Hamnen för att se på ljus-showen som varade i ca 10 min. Ganska cool men den är varje kväll och det räcker att man ser den en gång.

Efter ännu en frukost på takterrassen så bar det av mot Tung Chung för att ta en linbana ut till Lantau Island. Vi tog tunnelbana mellan TST east och Tung Chung och det tog ca 40 minuter. När vi kom av möttes vi av långa köer även här. Efter ca 2 timmars köande så var det vår tur. Linbanan som heter Ngong Ping är ca 5,7 km lång och tar en över Tung Chung Bay och vidare till Lantau. Resan tar ca 25 min och är riktigt cool. Väl ute på Lantau har de byggt upp ett litet minsamhälle som skall likna en gammal Kinesisk by. Där kan man äta och handla suvenirer. Målet är dock en väldig Budda  vid Po Lin templet. Tian Tan som buddan heter är 34 meter hög och för att komma dit får man gå nästa 300 steg så det är en väldigt mäktig upplevelse. Även templet var väldigt vackert så man får säga att dagen blev väldigt bra trots de 2 timmarna i kö.

Nästa dag var vår sista dag i Hong Kong  och vi flyger vidare till Laos via ”one night i Bangkok”.       Denna dag bjöd på shopping för bokstavligen hela slanten. Erik var lyrisk för han kom över ett par ovanliga skor (Yeezy) som han drömt om länge= inte gratis. Vi hade lämnat våra väskor i repan och skulle nu hämta dem för att ta en taxi till flygplatsen. På morgonen när vi checkade ut så sa killen i repan att vi kunde ha våra väskor där utan kostnad men när vi kom tillbaka så sa han till Erik: Wow, har du köpty ett par Yeezes? Erik svarade stolt att så var fallet. När vi skulle gå sa han att vi trots allt skulle behöva betala för att vi haft baggaget hos honom. 
Kändes som det var kopplat till Eriks skoköp. Han fick dock inget.

Flygresan till Bangkok gick superbra och vi tåg på oss våra ryggsäckar och promenerade dryga kilometern till vårt Hostel. Vi var inte helt säkra på vart det låg men hade fått en hyfsad beskrivning på flygplatsen. Efter lite irrande så hittade vi dit och klockan närmade sig 23.00. Barnen körde bara på utan att klaga vilket gör en lite stolt. Vårt hostel var superfint trots att det kostade ca 500 sek för 5 personer inkl frukost. Nästa morgon tog vi en taxi tillbaka till flygplatsen för att inte bli supersvettiga direkt. Nu väntar nya äventyr i Laos.

Vi hörs snart igen.

Kram

Jonas Komstedt
Senast aktiv - från Ao Nang, Krabi, Thailand
Kommentarer
Postat av Andreas

Gött att ni har det bra och njuter! Ser fantastiskt ut, önskar er en God Jul!
Kram från oss alla

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem