17 492 Bilder & 3 268 Dagböcker
Hej! Vår sista dag började med ösregn men sen blev det mer o mer sol så inget att klaga på.Frukost var bra även på hotell City. Men p g a vädret stannade vi inomhus ett tag och passade på att vila, packa o läsa. Efter Utcheckning lämnade vi cabinväskor i reception medan vi gick ut
Hej! Idag har vädret varit blandat men mestadels soligt, kanske runt 23 grader i snitt. Det passar mig utmärkt.Efter frukost och utcheckning köpte vi båtbiljetter och satte oss vid hamnen o väntade på vår båt till DezansanoVi åkte typ en flygbåt som tog 2 timmar. Lite skakig men
Hej!Min käre sambo o mina ljuvliga döttrar lämnade pappa o mig vid tåget.Vi började alltså resan med tåget från Svarte till Kastrup utan några problem alls.Även på flygplatsen flöt det på bra och det var skönt att vi hade gott om tid på oss. Vi åt god lax på ett ställe som hette
Inte långt utanför Citta Alta, Bergamo ligger en hamnstad som heter Lecco. Med kollektivtrafik, tåg tog det oss enbart 40 minuter. Denna stad är inte lika turistig som Bergamo, men ack så fin, och med en härlig atmosfär, att det är värt ett besök. Staden ligger vid como sjön som betyder
Nu har vi varit i Bergamo i ett dygn och har redan hunnit med att kolla in den fina utsiktsplatsen, gamla staden ” citta Alta” och gjort bort oss två gånger. Oturligt nog, när vi skulle inta vår mat på en av alla restauranger, kommer en hund välvilligt och vill hälsa men råkar välta
Efter en härlig körning på Gardasjöns västra sida med mysiga stopp anlände vi Sirmione för en natt på ett fint hotell med super service och gott vin! Vi tog bussen till centrum/gamla stan efter att ha slappat vid polen någon timme. Tog en långpromenad genom olivlundar och besökte
Mums! Gott med Lemonad och så vackert i Limone!❤️🤗
Hej på ernu har vi tillbringat ytterligare 2 dagar vid Comosjöns strandkant och det är magiskt här. Det är en sådan rofylld atmosfär vilket får en att verkligen varva ner och koppla av. Dag4Vad har då hänt. Jo, vädret har blivit lite sämre igen vilket innebär molnigt men klarat oss
Dag2Vi startade dagen med en stadig Italiens frukost (Coco pops, rostat bröd med marmelad och överrostat kaffe). Sedan bar det av mot de gamla delarna av Bergamo. Väderutsikterna för dagen var 13 grader och ca 40 mm regn. En stor skillnad mot Göteborg är att här i Bergamo kommer regnet
Dag 1Då var vi äntligen framme efter en väldigt lång första resdag. Flyget gick inte förrän kl 2020 så vi han både byta till sommardäck, städa huset och bita av en mil med löpvagnen innan vi begav oss iväg till Landvetter. Ryggsäckarna var fullpackade med framförallt välling,
Sista resan, utan barn, för oss blir förmodligen Bergamo. Vilket vackert och avkopplande ställe, god mat å dryck, glass och fina vyer!
Äntligen skall jag Lotta och min man Peter resa med våra två barn Annie 9 år och Theodor 11år. Det skall bli en spännande resa som skall göras på ca tre veckor. Stockholm Sverige-Tyskland-Österrike-Italien T&R med bil. Vi har spanat in olika ställen på förhand som intresserar oss alla på olika sätt. Peter brinner lite mer för Tyskland & alperna i Österrike med snö och coola vägar på höga höjder mer än vad jag kanske gör men jag vill gärna se det och tycker att det är mycket vackert och häftigt och älskar såklart de vackra vyerna. Jag gillar kanske mer solen och stränderna vid hav eller sjöar med små charmiga byar som det vimlar av i Italien. Gamla städer med dess charm och även maten och vinet i Italien lockar mig kanske lite mer än för Peter. Barnen tänker mest på glass och bad i olika former karuseller och lekplatser men de gillar också coola platser som grottor och borgar och hotellrummen är tydligen något de tycker är spännande att se varje gång. De är vana vid att åka bil då vi pendlar ganska ofta till Vemdalen från Huddinge ( 52 mil ) Självklart tjafsar de med varandra och ibland får man säga till men det brukar bli så att när vi är borta så finner de varandras sällskap ganska naturligt. ❤️ Vi har preliminärt bokat några boenden ner första vecka som går att avboka om vi vill. Vi har bokat ett säkert kort och det är första stoppet på tysk mark på badlandet Tropical Island utanför Berlin. Bra med en lite överraskning för barnen efter många timmar i bilen! Nu håller vi tummarna. ❤️
En tre veckors tågluff i Italien med våra två barn (1 och 3,5 år gamla).
Vi tar bilen mot Kroatien via Polen och Auschwitz, sen styr vi kosan dit vi känner för.
Med tåg till västra balkan. Mat, dryck, bad, snorkling, nationalparker, grottor, berg och vandring.
Bilresa i Europa. Vart vi vill. När vi vill.