392 Bilder & 93 Dagböcker
Trots att vi spendera större delen av morgonen/förmiddagen med att sitta på tåg, ett annat tåg, eller ytterligare ett annat tåg, så känns det som vi hunnit med en hel del under dagen ändå - jag har i alla fall kommit upp i 20 00nånting steg, that gotta mean something. Jag gillar
Vi går norrut, utmed Japans ostkust, med ca 23 knops fart. Sedan i går känner vi för första gången att båten rör sig i vågorna och att vi är på sjön. Tidigare har det mest känts som att vara på ett hotell. Nu blåser det ca 14-15 m/s och går lite vita gäss. Man får ibland ta små
I förrgår kom vi till Kagoshima vilket är ett av de mer intressanta stopp vi gör på resan om man ser det rent geologiskt. Staden är belägen bara några km från Sakurajima vilket är en av Japans mest aktiva vulkaner! Det är en stratovulkan som har flera små utbrott varje dag och spyr ut
När jag kom till Nagasaki från Shanghai fick jag mycket frågor i tullen. Om jag kände någon, vad jag skulle göra, vart jag skulle åka i Japan m.m jag sa att ja skulle stanna 21 dagar i Nagasaki och sen åka till Laos men att jag inte hunnit köpa biljett än. Sanningen var att jag inte hade
1. Samuraitempel. De förberedde dockdpel inför festival. 3. Beundrade risfälten 3. Minnesplatd för ksmikazepiloterna Kamikaze = Guds vind Djingis Khan skickade 3 enorma styrkor, skepp vid olika tillfällen. Tyfoner tog hand om dem. Därav namnet Kamikaze. 4. Samuraistaden Chiran 5.
Eftersom gårdagen slutade på mini puben Pink elephant med tequila drinkar och provsmakning av japansk whisky så var det rätt skönt att spendera dagen på tåg. På den 100 mil långa resan var det endast ett byte! Dagen började vi med den skumma hotellfrukost som fanns i Tokyo som dels hade
Igar stack jag till stranden har i Kagoshima, tankte ju att det skulle vara lite soft o bara ligga o inte gora nagonting efter att ha rest runt en hel del. Men nej da, blev uttrakad efter en timme o tog en promenad uppfor en kulle o kollade utsikten over stan. Blev sedan en tripp till tagstationen
Min andra dag har i Kagoshima vaknade jag upp med ett gott leende pa lapparna, idag skulle jag namligen ata frukost/lunch pa en buffe som hade lite av varje. Skulle vilja saga att 3 sorters kaffe o desserterna va det basta. At tills jag verkligen inte kande att jag ville ha en enda liten
Sista dagen i Hiroshima sa skulle vi pa guidad tur pa sjalvaste Mazda och Mazdamuseet. Erik hade pa ngt markligt vis lyckats boka tva platser. Da vi e sa bra pa ga... sa bestande vi oss for att just ga fran tagstationen till Mazda, istallet for att ta bussen. Blev val bade bra o daligt detta, vi
Nu har vi äntligen tillgång till internet igen. Vårt förra hostel som påstod sig vara "miljömedvetet" hade endast en dator som det kostade att använda. Eftersom jag och Anna inte förstod varför det var miljömedvetet att ha alla lampor fullt påslagan på ljusa dagen men inte fri
Hit och dit i Japan
Några veckor på resande fot i Japan. Skriver främst ur mitt (Tildas) perspektiv men med på resan är även sambon S och barnen C (7 år) och N (11 år).
Först några dagar i solen (eller monsunregn) i lugn och ro på Okinawa, därefter följer ett svettigt träningsläger i ca 30 graders värme. Flyg till Kagoshima, södra delen av det Japanska fastlandet. Här lämnar vi sedan den svenska truppen för två veckor på tu man hand på en upptäcksresa mot Tokyo. Det ska bli underbart!
Det här är en dagbok om den galna resan till det nu strålade Japan. Detta lilla ävntyr måste givetvis dokumenteras vilket antingen jag (Kattis) eller Anna kommer att göra. Om ni vill veta vad som händer oss längs vägen kan ni kika här lite då och då! Mata ne allihopa!
Und sie hat es wieder getan... diesmal auf eigene Faust! Schaut rein und seit dabei bei einer supergeilen 4-wöchigen Backpacking-Tour durch Japan. Hinweis: einige Tage brauchen noch Updates, sowohl was die Berichte als auch die Fotos angeht; diese kommen aber noch - versprochen! ^_^