Idag var det dags för skrämmande, men intressant (nutids)-historia. Vår lokala guide mötte upp på hotellet och tog oss med till Tull Sleng S-21, ett Säkerhetsfängelse och en av minst 150 avrättningsplatser under Röda Khmerernas styre 1975-1979. Fångarna, som till största del var
Dag 21 Phnom PenhVaknade i vår lilla hydda, efter en god natts sömn. Bortsett från en stund tidig morgon när strömmen försvann och därmed också ac'n.Detta var nog bästa sängen och de absolut bästa sängkläderna hittills. Hade gärna stannat där en stund till, men det var dags att kliva
Tidig uppgång och frukost då vi bokat en halvdagstur i spåren av folkmordet de Röda Khmererna begick under 1975-1979 då Pol Pot regerade.I väntan på bussen dyker våra vänner kineserna upp i receptionen och dundrar och skriker i vanlig ordning. Det slutar med att en i personalen är tvungen
Frukost idag igen......sicken röta. Vi har inte missat detta dagens viktigaste mål en enda gång. 👏👏👏För övrigt ännu en prövande dag för våra nerver med hotellpersonalen. Hittar i alla fall en lite ansvarstagande person i lobbyn och väljer att lägga våra "liv" i hans
06:45 ringde klockan idag. Packat har vi gjort igår så bara frukost och utcheckningen står på schemat innan upphämtningen till vår buss.Och nu slår Murphys lag till igen för vårt kämpande hotell.......pappret tar slut i kortläsaren vid utcheckningen......och det finns ingen i
Veng Vang ett känt festställe för några årsedan. Då sades det att opium fanns på menyn. Röker du gräs eller liknande utomhus så åker du dit av poliser som kan tjäna en extra hacka. Det kinesiska nyåret innebär att boenden fylls upp fort. Därför får man ta det som finns ibland. Så
Efter underbara dagar på Koh rong Samulen är vi, via Sihanoukville, tillbaka till huvudstaden. Planen är att på torsdag åka till Siam Reap och titta på Angkor Vat med flera tempel. En bussresa på ca 5-6 timmar. Efter att verkligen ha slappat på vår favoritstrand ”Lazy beach” är det
På hotellet vi bodde på var det en kille som fyllde år och han bjöd mig på tårta, det blev min frukost. Sen tog vi en tuk-tuk till ett ställe med pool och där skulle vi fira julafton. På julafton kom tomten och lämnade julklappar. 2 dagar senare flög vi 2 flygplan till Thailand.
jaha, så var det dags att lämna Phnom Penh. Väntar på transport till Sihanoukville. En tripp med minibuss som ska ta ca 4-5 timmar. Vi ser framemot havet oC strandliv nu efter väldigt mycket stadsluft....
En mångårig dröm går i uppfyllelse. Dags att upptäcka 5 länder i Sydostasien.
Rundtur i Asien som startar i Alicante. Länder: Turkiet-Malaysia-Singapore-Thailand-Kambodja-Vietnam-Hongkong. Platser som vi skall besöka:Istanbul-Kuala Lumpur- Tioman Island-Singapore-Koh Lipe- Ko Muk-Phi Phiöarna-Bangkok-Siem Reap-Phnom Penh-Kep-Phu Quoc-Ho Chi Minh(Saigon)-Nah Trang-Hanoi-Halong Bay-Hongkong
En tur och retur till Bangkok med planer om Thailand, Burma, Laos och Kambodja
Resa med ryggsäck, utan bestämda planer. Bara att vi ska hålla oss i Sydostasien och njuta av tillvaron.
Handlar mest om att visa att jag lever. Kanske lite bilder för att göra er avundsjuka också.
Vår familjeresa till Kambodja, Thailand och Indonesien 2017/18
Asien på riktigt!! Rundresa på tre veckor där vi besökte Angkor Wat (Siem Reap), Phnom Penh samt öarna Koh Rong Samloem och Koh Rong.
Hongkong, Macao, Ho Chi Minh, Phnom Penh, Sihanoukville, Siem Reap, Bangkok, Chiang Mai, Malacka och Kuala Lumpur på 3 veckor
Har nu åter kommit till denna underbara stad i Kambodja. Med mig från Borås finns även Ulla o Kalle. Vi är här för att hjälpa barn via organisationen "LifeProjectCambodia" med bl.a mat, cyklar, rent vatten, barnkläder mm mm. Första dagen idag med långflygning i ca 19 timmar så nu lugnt för att ha en god middag ikväll med organisationen! Hörs