1 737 Bilder & 277 Dagböcker
I den har artikeln tänkte jag berätta lite om min resa till Monte Carlo som jag gjorde ifjol. Just nu är det svårt att resa för oss alla, men jag hoppas att detta blir en bra ingång för alla som vill åka längre fram.En anledning till att många vill åka till Monte Carlo är att det har
För att vara ett av världens minsta länder finns det ofantligt mycket att se och göra i furstendömet Monaco. Det är en stat som är förknippad med lyx och glamour, men som även kan besökas av de med en mindre plånbok. Tack vare storleken går det att ta sig runt staten på bara en dag.
Dagens utflykt efter frukost blev Monaco.Fy fasen vilket häftigt ställe med alla dess båtar 😊Tog en riktigt lång promenad längs bryggan, upp till casinot för att se allt detta lyx.Kändes riktigt overkligt att se detta i verkligheten, någon man trodde bara fanns på film förut.Tog oss
Idag var det som sagt Monaco/Monte Carlo som stod på dagordningen. Vi åt frukost tidigt, väskan hade vi förberett igår kväll. Sedan gick vi till tågstationen, det var en promenad på ca 1,5 km. Väl där köpte vi tur- och returbiljetter med tåg. Det kostade 15.60 Euro (avrundat ca 150:-).
Cinque Terre var jättefint och varmt! Vi vandrade en och en halvtimme längs berget. Det var svettigt värre! Sedan tog vi tåg mellan dom andra byarna. 29/6; åkte först till ett köpcentrum innan vi fortsatte till Monaco. En del läskiga vägar när vi närmade oss landet. Väldigt trånga
The principality of Monaco; tax haven, miniature country and playground for the rich and famous, is situated only a stone's throw from Nice - I was eager to explore it! The bus stopped by the famous Casino in Monte Carlo, but I realised that I wouldn't have much luck being admitted as you need to
Idag tog vi tåget till Monaco. Det innebär ett nytt land för Nikki. Bara en sån sak. Drygt 20 minuter tog det, och på vägen dit såg vi den ena lyxigare orten efter den andra. Om vi gick mycket igår så var det inget mot idag. Kanske inte fler meter, men där Nice är förhållandevis platt
Vi har haft en otrolig fortsatt tur med vädret under vår tredje dag på semesterresan! Lättare molnbanker har dragit fram över himlen, men i övrigt sol och ungefär samma oförändrade dagstemperatur på någonstans kring 22 grader. På kvällen sjunker inte temperaturen mer än bara ett par
Efter en allt annat än glamorös frukostbuffé på hotellet var det dags att på allvar göra Monaco! Johannes som varit här en gång tidigare för ett par år sedan visade sig vara en oumbärlig guide. Inte minst med anledning av hans utomordentliga lokalsinne, vilket varken jag eller Elisabet
Det är inte helt ovanligt att en härlig och efterlängtad semester börjar på ett inte fullt så förtjusande sätt. Som exempelvis när väckarklockan drar igång alarmet redan klockan tre på avresedagens morgon. Eller när man allt mer tilltagande stress irrar runt med bilen ute i obygden, i
Återberättar om min resa till Monte Carlo
Kort resa till Monaco och södra Frankrike.
En bilsemester med det mesta av allt under tre veckor
Nu åker vi till Nice på franska Rivieran! Sista dagen hyr vi bil och åker till Monaco och Italien! Wooohoo!!
Konst- och kulturresa på Rivieran med lokalkonstnär Håkan Ahlnäs som ciceron
Nikki och jag åker till Nice (och kanske Monaco) för några dagars shopping och turistande.
Elisabet, Lovisa och jag åker över en förlängd weekend till Monaco för att möta upp Johannes där.
Välkommen att följa vår Road trip Europe 2013. Helt gratis,galet! :) Vi ska uppdatera så ofta vi har täckning, håller sams i bilen och inte är upptagna med att njuta av utsikten! Enjoy! OK ungar, dax att hoppa in i bilen! Kram the Ströms