1 407 Bilder & 258 Dagböcker
Stoppet i Wanaka blev på en campingplats bland buskar och träd en bit utanför staden centrum.Värden på campingen hade jobbat i Norge och visste mycket väl var Göteborg ligger. Hans hustru hade varit med honom i Oslo på ett besök för några år sedan. Visst är världen liten. På
Mitt ute i ingenstans, yes!!! Och det regnar. Tur vi inte ska vara här mer än över natten!
Körturen till Kaiteriteri var så fin. Vi körde via Queen Charlotte Road vilket var upp och ner längs bergen med utsikt över Marlborough Sound. När vi väl kom fram till Kaiteriteri runt kl 23 på kvällen hittade vi inget ställe där vi kunde sova. Det var förbjudet med free camping och
1. Svenska. 2. Deutsch 1. Från Queenstown körde vi fram och tillbaka till Glenorchy och Paradise. Detta för att ha fått en liten glimt av Fjordlandet, eftersom vi tyvärr inte skulle hinna att åka fram och tillbaka till Miford Sound. Till Fjordlandet finns ett fåtal vägar mellan
Halloj i stugan! Okej, Sydön är faktiskt ganska häftig. Det är ingen större ansträngning man behöver göra för att få skåda vacker natur eller se bergskedjor sträcka sig i horisonten. Jag känner att min ordbank för att beskriva mina naturupplevelser börjar bli fattig och enformig
Oj, några få dagar innebär så många upplevelser för oss här på Nya Zeeland. Jag ska försöka återberätta så gott jag kan även om jag säkerligen missar massa smaskiga detaljer, men de får ni höra om när vi ses i Sverige igen. I torsdags tog vi alltså färjan från nord- till
Vi kom vidare till westport . En annan liten håla i nya Zeeland . Här skulle surfingen vara bra . Tyvärr var det blåsigt och regnigt så vi gjorde inget speciellt här utan hängde på hostelet . Detta hostelet var nämligen coolt . Ägdes av 2 surfare och var litet och mysigt och framför allt
2013-10-18. Fy fasen vad det var kallt uppe i "skuffen" där jag (Gert) ligger. Hade frost i mustaschen :-)) när jag vaknade vid halv 7 tiden. Kvickt ner för stegen och fram med värmefläkten som medföljer i husbilen. Från bilens baksäten/sängar hörs ett litet halvsömnigt "godmorgon" och
Pa formiddagen var det fortfarande regnigt i Kaiteriteri, men jag, Nikki och Gesche (Tyskland) kande att vi var tvungna att utforska stallet lite iaf, sa vi visste var vi hade varit... Sa vi gick en promenad till en utkiksplats i regnet och som beloning unnade vi oss en kopp varm choklad nar vi kom
Rugby VM i Japan som startpunkt, efter Japan blir det New Zealand sydön
Ulf och jag skall åka husbil från norr till söder i Nya Zeeland.
Woop woop, tar oss från Mexiko till Colombia med allt vad det innebär (tequila, dykning, guacamole, surf, salsa, partey, äventyr). Flyger sedan till Hawaii, Fiji (där vi möter upp Christofer) och avslutar med Nya Zeeland där även Jerra möter upp oss. Sämre kan man ha det!
En resa till Australien och Nya Zealand via Asien. Eine Reise nach Australien und Neu Zeeland via Asien. 19/1 Alicante - Bangkok 20/1 - 3/2 Kryssning/Kreuzfahrt med AIDAaura (Bangkok/Laem Chabang, Koh Samui, Penang, Kuala Lumpur, Singapur, Saigon/Ho Chi Minh, Bangkok/Laem Chabang) 3/2 - 18/2 Koh Phangan 19/2 - 20/3 Australien 21/3 - 8/4 Nya Zeeland 9/4 - 12/4 Bangkok, Thailand 12/4 Alicante
Nu är det äntligen dags för vår efterlängtade drömresa! Den 29 november styr vi kosan mot Auckland på norra Nya Zeeland för att sedan bila genom norr- och sydön. Den 12 december är vi förhoppningsvis på plats i Queenstown. Därifrån ska vi via flyg ta oss till Australiens norra östkust (Cairns). Därefter återstår en 300 mil lång bilresa längs Australiens östkust. Följ oss gärna här på Resedagboken för liveuppdateringar! Vi kommer antagligen lägga upp en del på Facebook också, men denna sida är mer personlig där endast våra familjemedlemmar och närmaste vänner kan följa oss.
Semester i nya Zeeland . Åka runt oh se landet helt enkelt !