Resdagboken
Buffel i Aquila
Buffel i Aquila

Safari

lördag 11 oktober 2008 Kapstaden, Västra Kapprovinsen, Sydafrika
  • 217 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Lördag 11 okt och söndag morgon

Vi lämnade (lite motvilligt) ett soligt Stellenbosch och drog vidare på N1 till dagens mål Aquila Pivate Game Reserve som är ett slags reservat för vilda djur. Här bor man i små "stugor" och äter i en stor restaurang. För här kan man få "helpension" med mat och safariturer, en på kvällen och en på morron.

Det är klart att det är "turistanpasat" men också en realitet för att klara arters överlevnad. Att åka ut i en safari-Land Rover är trots allt en upplevelse utöver det vanliga. Djuren som vi får se är vackra och mäktiga i sin naturliga omgivning och vi kommer dem nära in på livet.

Smakar det så kostar det, men det är fortfarande billigt med våra mått mätt.

N1-an från Paarl är en modern motorväg som går upp i bergen via en lång tunnel (Huguenot Tunnel). Terrängen är omväxlande, dramatisk och mycket vacker. När vi kommer ut på höglandet på andra sidan är det massor av vingårdar omgivna av höga berg, t.o.m. med snö på topparna. Efter Worcester blir det mer av karoo-typ.

Det är varmt, behagligt varmt men när mörkret sänker sig kommer svalkan direkt. Vi åker en kvällstur ut i parken och hinner se de flesta av djuren innan det blir för mörkt att fotografera. Mitt ute i grönskan stannar vi och får kliva ur och blir bjudna på bubbeldricka och biltong (torkat kött).

Sen blir det middag i restaurangen, en stor buffé med allsköns godis. Och förstås ett gott vin.

Söndag morgon går safarituren klockan 6 så vi är "uppe med tuppen" eller snarare med buffeln. Fast det vet vi inte som tur är när vi promenerar till bilen. Utanför vår stuga (chalet) står nämligen en stor buffel i mörkret och betar i godan ro. Därför får vi åka in en annan väg i parken för ett sådant djur får man inte åka för nära. Även på återvägen får vi göra en omväg för då har den flyttat sej.

Morgonens höjdpunkt är elefanterna som vi kommer mycket nära. Ja, vi får t.o.m. flytta oss lite hastigt när en av "grabbarna" vill passera på vägen.

Olle Thåström
Senast aktiv - från Sandviken, Gävleborgs län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem