Resdagboken
Grottorna i Arniston
Grottorna i Arniston

Absolut söderut

lördag 18 oktober 2008 Kapstaden, Västra Kapprovinsen, Sydafrika
  • 322 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Lördag 18 okt

Idag har vi gjort en dagsutflykt så långt söderut man kan komma på den afrikanska kontinenten. Det är helt enkelt ett av måstena. Så ursäkta turistbilderna - man kan inte hoppa över dem.

Innan vi åker iväg besöker vi Kapula Candles, en fabrik och butik i Bredasdorp för handgjorda dekorerade stearinljus av alla upptänkliga färger och former.

Vädret är underbart med värmande sol och svalkande vind från havet. Vi åkte först till Arniston, en liten (f.d.) fiskeby ett par mil från själva sydspetsen. Nu är den en semesterort med nya hus och hotell. Men det finns fortfarande en del av det genuina.

Vi besöker förstås grottorna som havet grävt ur klipporna, tittar på det turkosblå havet och de vita bränningrna och vandrar över de mjuka sanddynerna.

Cape Agulhas är bara en semesterort med massor av skrytvillor och ett antal restauranger. Vi äter naturligtvis på en "sea food" restaurang. Den är av snabbmatstyp med enkel servering, men gudomligt god och fräsch friterad fisk med bläckfisk och pommes frites.

Sen låter vi oss bli fotograferade vid skylten och fotograferar klipporna och havet och lite blommor.

Det blir en heldag som avslutas med ett besök på Bredasdorps finaste (?) restaurang. En strutsrätt med fint vin blir en perfekt avslutning. Det är ju lördagkväll. Nästan alla andra i Bredasdorp sitter nog hemma vid teven för gatorna är lugna som i Korpilombolo en måndagkväll.

Olle Thåström
Senast aktiv - från Sandviken, Gävleborgs län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem