Resdagboken
Dagens vägavsnitt: Clarence Drive
Dagens vägavsnitt: Clarence Drive

Middag i Franschhoek

måndag 20 oktober 2008 Kapstaden, Västra Kapprovinsen, Sydafrika
  • 293 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Måndag 20 okt

Det är onekligen svårt att undvika ämnet mat, men faktiskt så är ett av målen med denna resa mat. Och till mat hör vin. Så ni får stå ut - eller också får ni nöja er med bilderna. Där finns nästan allt annat än mat.

Kvällsmaten intog vi på en av de fina restaurangerna i Franschoek, en liten men välkänd ort bland gourmeter. Många anser att det rent av är Sydafrikas mathuvudstad. Köket har influenser från Frankrike men har en egen lokal stil. Runt om staden finns många vingårdar som producerar utsökta viner.

Vi ska inte trötta er med vad vi åt utan vi avhandlar dagens övriga aktiviteter. I Bettys Bay finns en botanisk trädgård (Harold Porter Botanical Garden) som måste besökas. Där finns förstås mängder av blommor och de är just nu som allra finast.

Vägen norrut går längs kusten till Gordons Bay. Den slingrar sej längs berget, ibland högt uppe med hänförande utsikter och ibland nästan nere vid vattnet. Efter Gordons Bay åker vi N2 österut en bit upp över Sir Lowry's Pass, in på R321 och sen R45 mot Franschhoek. Här bär det uppåt i vida krokar och sen plötsligt öppnar sej dalgången med Franschhoek långt nedanför, svindlande långt där nere. Det är den här vägen man bör åka hit (om man inte har anlag för svindel).

Vädret i Franschhoek är lätt mulet och luften behaglig. Under dagen har det varit mest sol.

Jo, förresten det är himla kul att läsa kommentarerna också.

Olle Thåström
Senast aktiv - från Sandviken, Gävleborgs län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem