Resdagboken

Blommor och babianer

fredag 24 oktober 2008 Kapstaden, Västra Kapprovinsen, Sydafrika
  • 477 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Fredag 24 okt

Eftersom vi övernattade i Simon's Town låg vi först i startgroparna bland alla som skulle ut till Cape Point. Vi lagade frukosten själva på enklaste vis och åkte redan strax efter 8 så vi var nästan först här. Vädret var först lite molnigt men det lättade medan vi åkte. Det var svalt i luften men av en promenad upp till "the lighthouse" blir man varm.

Och så blev vi förstås kaffesugna och köpte dryck och ätbart i shopen som vi tog på stående fot omgivna av hungriga blickar från kapstararna (eller vad dom heter) och en närgången babian. Under tiden rullar buss efter buss in med horder av turister.

Flickorna försvinner ut i terrängen och fotograferar blommor. Detta måste vara himmelriket på jorden! Till och med jag blir imponerad av alla dessa nya sorter så i dag får ni stå ut med ett jättelass av märkliga saker som vi inte ens kan gissa namnen på.

Dagens bilder fordrar lite ytterligare kommentarer. Traktorn vid Godahoppsudden har en webbadress på baksidan. Det finns dom som reser på andra sätt än vi. Kolla!
Se: www.tractortractor.org

Vi måste naturligtvis ha med två "turistmotiv". Sen är det blommor för hela slanten. Många av blommorna är små. I närbild blir alla helt otroliga. Ser man ut över landskapet ser det kanske till och med lite enahanda ut för de fina sakerna gömmer sig.

En del av växterna är jättelika. "Pincushion"-busken kan bli ännu större än den på bilden.

Kvällen avslutades på Mariner's Wharf med ett lass musslor (Mussels marinère) respektive en fin linefish. Soppa till förrätt och ett par flaskor Groot Constantia Sauvignon Blanc. Som dessert en liten Nederburg Noble Late Harvest.

Olle Thåström
Senast aktiv - från Sandviken, Gävleborgs län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem