Resdagboken
Fortfarande pâ Thai sidan
Fortfarande pâ Thai sidan

Kambodja

tisdag 25 januari 2011 Siem Reap, Kambodja
  • 267 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Vart ska jag börja.. jag har nog aldrig upplevt så mycket olika saker på en sådan kort tid!

Att ta sig igenom gränsen mellan Thailand och Kambodja är inte det mest smidigaste. Även om du har arrangerat allting redan från början med skjuts från dörr till dörr (guesthouse i Thailand till Kambodja) ska du inte tro att det går lika smidigt som det gör t.ex. mellan Singapore – Malaysia eller Malaysia – Thailand.

Du ska igenom tre olika kontroller för att komma igenom, alla tar sin tid. När du väl är igenom börjar Kambodjanerna att prata om att det är mycket bättre om du tar en taxi, att du måste växla pengar här och där för det finns inga banker osv. ALLT för att försöka tjäna pengar på dig. Kommissioner känns väldigt vanliga här så man ska nog helst inte tro på någonting alls om detta struntprat. Du kan verkligen gå på nitlotter, speciellt när det gäller växelkontoren! Dessutom frågar många vad du vill betala, på t.ex. guesthouse, taxi osv, innan du får det verkliga (om du någonsin får det) priset.

Sedan möts du av ett fattigare Kambodja, där barn försöker sälja armband, vykort, ja allt som går att sälja för 1 dollar mer eller mindre. Efter detta möts du av en infart till en storstad som fylls av lyxhotell (det ser ut som sådana iaf) och sedan in till vimlet av människor och trafik. Att det kryllar av turister här är inte så konstigt eftersom att många kommer just bara för att se Angkor Wat.
Dessa barn som står och säljer överallt, som vill ha din dricka, dina pantburkar, folk som drar i dig för att du ska äta på deras restaurang är inte det roligaste. För det första tycker du hemskt synd om människorna, framför allt barnen. De har garanterat lyckliga stunder men att behöva se dom tjata på turister för att dom ska kunna få pengar är hemskt!

Men utöver detta så är det en väldigt trevlig stad Siem Reap och Angkor Wat är helt klart värt flera dagar av din semester. WOW vilket ställe! (Ett inlägg kommer ikväll)

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem