Resdagboken

Tröstresa

tisdag 8 mars 2011 Tomtbod, Gotlands län, Sverige
  • 247 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

I den sena kalla blöta mörka kan-knappast-kallas-våren är det svårt att hålla humöret uppe.. plussa lite förkylningar och numera ett hopp om ett jobb som pulveriserades uppe på det och ni finner två deppiga varelser...

Men det blir vad vad man gör det till konstaterar vi käckt och efter en helvetes massa OM och MEN så har vi nu bokat en resa till Sri Lanka.

Ja ha och vad fick oss att tänka att Sri Lanka kanske vore spännade att resa till? Ja först och främst var det visumreglerna för Indien... Så vad har Indien med Sri Lanka att göra, förutom att det ligger vägg i vägg?

Jo nu var det så att Tiitin och Tiias, (kanske speciellt Tiitin efter att hon förälskat sig i boken "Shantaram") gärna ville besöka Indien.. Dock visade de sig att det dröjer en himla massa dagar och kostar, inte många, men några kronor att skaffa visum, nåt som krävs för att åka till Indien så kändes Indien väldigt svårt att göra på en sån ad hoc lösning..

Kikade lite på vietnam som hade lite kortare handläggningstid men.. så föll våra ögon på Sri Lanka.. ett land som vi svenskar inte behöver nåt visum till om man "bara" ska besöka landet 17 dagar...(30 dagar utan visum)

Ryggsäckarna var packade innan resan ens bokad.. det avvaktades ju lite besked kring ett eventuellt jobb (..som gick åt skogen) och vi visste att bokningen skulle bli tajt.. Även växlingen avklarad innan resebokningen..en bunt US dollar ligger i tryggt förvar.. och ca 8000 lankesiska rupies är beställda för avhämtning efter kl 17 men innan kl 18 på exchange...

Runt 14-tiden bokade vi nu alltså en resa som går runt 9-tiden i morgon bitti... en si så där 19timmar i förväg..
Framförhållningen måste ändå anses som relativt god tycker vi.. ja om man räknar in att vi iaf packat ryggsäckarna och växlat lite pengar :)

Nu görs det sista på packningen.. vi tänkte väl försöka städa lite också så man slipper komma hem till ett bombnedslag.. men annars ska vi nog mest luta oss tillbaka och faktiskt försöka greppa att vi är på väg till Sri Lanka baby!

Tiias Tiitin
Senast aktiv - från Malmö, Skåne län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem