Resdagboken

Nu är vi äntligen i Asien!

onsdag 3 oktober 2012 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • 385 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Resan gick faktiskt riktigt bra hela vägen ner. Men VARFÖR sääger jag till folk att jag brukar gilla att flyga??? Det är trångt, man får ont i arslet, maten är sådär lagom äcklig, tiden går långsamt osv... Haha menbortsett från det så är det skönt att flyga :)

Vi kom fram till Kuala Lumpur tidigt på morgonen, typ vid 8 så vårt rum var inte färdigt än. Vi satte oss i baren och tog oss en öl sen gick vi ut på en liten upptäcksfärd. Vi var trötta och såg ut som lik, men behövde röra på oss några timmar tills vi fick komma in och sova.. Vi sov bort halva den dagen sen, då vi var sjukt trötta och jetlaggade. Under eftermiddagen gick vi runt och bara försökte få kläm på stan. Den är väldigt annorlunda mot vad vi hade trott. Mycket nybyggen, med stora skyskrapor, flashiga banker och shoppingcenter med de allra dyraste märkena. Blandat med det finns det hus som är i så dåligt skick att de är obeboliga. Gatorna är smutsiga och söndriga, små skyffen där folk har affärer och säljer mat finns i var och varannat hörn. Gatorna är fulla av bilar som kör och parkerar som de vill och man får sick sacka sig över de stora flerfiliga vägarna och hoppas man inte blir påkörd. Det finna en ständig lukt här, som beblandas med många andra otrevliga lukter, som speciellt Nicke har svårt att vänja sig vid. Hemlösa hundar och katter delar gatorna, med hemlösa män som sover uppruöllade i ett hörn någonstans.. Ja det finns hur mycket som helst att skriva men det är så svårt att få rätt bild om man inte är här. Det finns liksom ingen röd tråd i staden och den är svår att förstå sig på. Men skönt att jag och Nicke känner likadant och vi är intresserade och ointresserade av samma saker...
Annars är vårat hostel Reggae mansion jättebra, antagligen det bästa i hela stan vad det verkar och det är inte bara negativt att vara här, det e ju en kulturkrock, men man lär sig mycket!
Kvällen spenderade vi uppe på takbaren där vi träffade trevligt folk och drack alldeles för mycket drinkar hehe.

Dag två var vi fortfarande supertrötta och att vi hade suttit uppe till fem kvällen innan hjälpte inte heller.. Sov länge innan det var dags att ta sig en tur runt staden igen. Vi hade läst om ett shoppoingcenter som hade en nöjespark inne, så vi letade upp den och kollade läget. Centret bestod av åtta våningar varav de tre sista bestod av denna nöjesplats. Mestadels var den gjord för barn, men det fanns en berg och dalbana som såg riktigt spännande ut, så vi betalade 35ringit (ca 80kr) var för att ta oss in där. Den var jäkligt rolig men eftersom jag har en så lång överkropp och inte är asiat så tog mina axlar emot och jag fick jäkligt ont, därav kunde vi bara åka den 2ggr. Men nu har vi allafall åkt b o d bana i ett köpcentrum :)
Sen hittade vi även till ett sjukt stort köpcentrum med bara elektronik som Nicke hade hört talas om. 8våningar med bara datorer, telefoner osv... Va intressant att kolla igenom...
Så vi har alltså tatt det ganska lugnt de här första dagarna och bara försökt känna lugnet...

Nina Markov
Senast aktiv - från Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem