Resdagboken

34 grader i luften 25 grader i marken

söndag 27 januari 2013 Ouagadougou, Centre, Burkina Faso
  • 558 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

26 januari
Dagen började bra med en frisk mopedtur med Faisal, en mycket trygg liten studentkille. Vi åkte sedan ut (med bil) och färdigställde väderskyddet och gjorde de första mätningarna. Bra resultat.

Albert Compaore sa idag att det är viktigt att Alain Koala, som är arkitekt och lärare på Tekniska Högskolan och Arkitektföreningens ordförande verkligen förstår att han är projektledare och att jag inte gör för mycket planeringsarbete. Albert är en bra psykolog. Jag är en arbetsnarkoman. Dessutom är jag svensk och det är faktiskt stor skillnad på kulturerna. Här gör man ingenting själv, medan man i Sverige utgår från att alla skall vara självständiga. (Jag fick det klart för mig när jag bar cementsäcken igår.) Jag måste lära mig förstå att människorna i Burkina Faso inte gör saker ensamma utan alltid gemensamt och har en solidaritet med varandra. Man visar inte att man är "duktig" utan alla drar sitt strå till stacken. Det är spännande och ganska omvälvande också.

Nu är det bara några dagar kvar, får se om jag hinner skriva fler dagböcker. Det tar väldigt lång tid att ladda upp bilder. (Jag har tagit mer än tusen, så bildvisningen blir lång när jag kommer hem.)

Hans Eek
Senast aktiv - från Ouagadougou, Centre, Burkina Faso
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem