Resdagboken

Dag 4 Söndag

söndag 1 september 2013 Portomarín, Galicien, Spanien
  • 328 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Lugn natt, sånär som på raketöverfall klockan halv två. Det var nåt de firade och sköt raketer i en halvtimme. Är det nåt som de lägger pengar på här så är det fyrverkerier.

Malteserna gick upp samtidigt och alla var på.. De undrade om vi var kompisar med våra grannländer, Norge, Danmark o Finland? Undra varför... Vad visste de som inte jag visste om oss...

Vaderna är inte roliga, men betydligt bättre än igår.
Det var fortfarande beckmörkt närvi gick iväg, stadens ljus hjälpte oss på vägen. Några trötta ensamma vandrare gick förbi uppför trapporna. Sen var det vår tur att dra iväg.
Först var det upp, sen var det upp och lite till upp. Sen gick det otroligt brant neråt direkt. Vi gick via Iglesian och jag upptäckte när vi kom ner att det hade varit möjligt att gå runt höjden, utan att gå in i stan... Typiskt onödig bergsvandring, hade hellre gått ett par 100m extra på plan mark i början på dagen.
Sen var det upp, upp och upp igen, ganska brant. Då åkte morgonjackan av.

Nu började de som endast går sista 10 milen att dyka upp också. Igårkväll träffade vi ett par stockholmare som bara skulle gå de sista 10 milen, när vi kom upp vid ytterligare en cola-automat så kom de och gick förbi oss.

De som bara går 10 mil kan vi urskilja lättare, då de allra flesta har en påse med vatten endast på ryggen, typ semestervandring. Taxi med släpkärra kör deras bagage..

Spanjorskorna går o tjattrar som kulsprutor i uppförsbackarna, ingen kontemplation där inte, de hinner inte, de är fullt upptagna med att fylla lungorna med luft som räcker till orden.
Det är sååå irriterande.

Vi stannade vid ett fik o bytte strumpor, inte göra samma misstag två ggr, där var en guide som visade in folk..."coffibrake, coffibreak" skrek han och några amerikaner med en literflaska på ryggen sa.. " that was not hard"... Han hade garanterat en deal med ägaren om att ta folk dit...det såg verkligen ut så.
En kvinna satt o fixade sminket, en annan kollade håret... Det kändes så fel.

Sen måste det vara tråkigt att inte få fika vart man vill...
Hela vägen till Ferreiro bestod av söndagsvandrare som pratade mer än de gick.
Det kom en busslast engelsmän som gick med en flaska i handen och skröt om vilka leder de gått... Mmm tänkte jag, hur svårt är det att gå mellan två helpensioner?
Det var knappt att de bar på eget vatten, vissa hade ingen packning alls, så där var nog Allt förbokat.
Denna upplevelse att ha en massa söndagsturister omkring sig hela tiden, förtog dagens upplevelse. Det var ett evigt tjat på alla som sprang förbi.

För säkerhets skull stannade vi på ett xunta i Ferreiro, det var 4 spanjorer före oss som lagt säckarna på vänt, de hade inte öppnat ännu...
Totalt fanns det 22 platser varav 8 platser var två våningssängar ihopsatta, så det blev som dubbelsängar.. Undra hur de tänkte då, vem vill ligga bredvid nån okänd som man inte får välja själv...
Jag hittade en enkelsäng, då vi kom in som fem och sex. Vi hann o duscha innan nästa kom. Xuntan låg lite avsides, så jag funderade på om det skulle bli fullt, de flesta säkert satsade på Porto Marin, vi valde att stanna tidigare för att undvika söndagsturisterna. Det slutade därför på 1,5 mil idag..
Xuntan visade sig inte ha nåt käk och en fundering på hur vi skulle lösa matfrågan kom upp. Vi gjorde ett snabbt överslag hur vi skulle klara oss på det vi hade. Inger tog av sig ryggsäcken och gick ut på vägen och började skratta "jag tror det löser sig", jag gick ut och 100m upp var det fullt med folk som hade stannat utanför en restaurang. Vägen vi kom på svängde på ett sånt sätt att vi inte såg från vår vinkel.
Det blev ett par öl och en pastasallad med tonfisk och tomat o lite lök.. Så perfekt det kändes. 34 grader i skuggan vid restaurangen.. Känns som hemma...mmmmm
Solen står som spön i backen... När vi kom tillbaka, var det betydligt fler trötta vandrare.
Sova lite räv, packa för morgonen, sen en tur upp till enda restaurangen i byn...innan det är dags att knoppelera igen..måste ju handla frulle...

Buenas

Anders Cronstierna
Senast aktiv - från Melide, Galicien, Spanien
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem