Resdagboken

Andra veckan och vi finner oss tillrättad

söndag 13 december 2015 Victoria Falls, Matabeleland North, Zimbabwe
  • 1062 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Vic Falls är vad Queenstown är för Nya Zeeland. Adrenalinjunkies dröm, men också turister i mängder...och med det bilar, backpackers, party etc. Här är ju en del " måsten" och det enda måstet för oss var förstås att ta oss en titt på Fallen. De tröttnar man inte på! Lite siffror för allmänbildningen...de är ca 1.6km långa och högsta fallhöjden runt 110m, men det mest spektakulära är ändå mängden vatten...det är svårt att fatta, fr 350-9100m3 vatten/ sekund....
Just nu är det inte "så mkt" vatten då regnperioden inte börjat än.
Som tur är har vi goda vänner här som har lånat oss ett av sina hus som de ser efter. Vi har en pool med utsikt över Zambia och Livingstone, en stor härlig trädgård som barnen utforskar till max. Dagens upptäckt var en "hög" med gräshoppsbarn, ca 100st...tur det inte var en spindelhög...
Att julen närmar sig har vi ingen aning om men plötsligt hade vår vän Clive hittat krimskramset till julträdet och barn klädde detta träd med stor iver!
Att ha en egen fungerande bil gör att vi kan ta oss till Zambezis sandbankar och ha picknick utan 700 andra jeepar! Och vilken utdelning vi fick!!! Sa till Everest medan vi körde att det känns som om här borde finnas zebror och giraffer här...grönt gräs och taggiga acacia träd. Vi hinner alltså inte runt nästa krök förrän vi ser en hel flock zebror och minst 10 giraffer! Små bebis giraffer är helt bedårande och krumbuktar klumpigt medan vi sitter och ler i bilen! Detta är svårslaget kan jag säga, och nästan helt gratis.
Vi fortsätter, ser flera Pumba ( vårtsvin) m små kultingar, ett gäng babianer och några antiloper. Nu har vi kommit fram till strandkanten, vi spanar efter krokodiler och lejon, finner inga och bestämmer oss för att vi har valt en säker plats. Här är helt underbart! Vi slänger av oss alla kläder och lägger oss i det rinnande, låga vattnet. Så ljuvligt!
Dagens rovdjur biter nästan Everest i tån...en blåaktig, stor lerkrabba!
säker plats. Här är helt underbart! Vi slänger av oss alla kläder och lägger oss i det rinnande, låga vattnet. Så ljuvligt!
Vi avslutar vårt Vic Falls äventyr med en tidig morgontur med flodbåt på Mighty Zambezi. Under 2h glider vi fram, spanar på olika fåglar, flodhästar och krokodiler. Vi får kaffe/ te och ägg/bacon smörgåsar. Det har regnat helt galet under gårdagen, och träd har ramlat kors och tvärs, allt under en knapp timme! Vi lämnar således den röran bakom oss och fortsätter nu till Miombo Camp i Hwange National Park.

Maria Lövander
Senast aktiv - från Dakar, Dakar Region, Senegal
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem