Resdagboken

Del sex - Zimbabwe

söndag 19 februari 2017 Zimbabwe
  • 524 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Idag kom vi till Vic Falls. Vi kom ganska sent på kvällen eftersom vi kört större delen av dagen och varit i en gränskontroll. Vic Falls ligger väldigt nära gränsen så nästan direkt när vi passerat körde vi över bron där man kunde se fallen, helt fantastiskt vackert! När vi kom fram till campingen hade reseledarna ordnat med pizza till alla och vi passade på att boka in de aktiviteter vi ville göra. 
Första dagen hade jag och många andra bokat in oss på rafting. Vi åkte iväg på morgonen och när vi kom fram fick man prova ut hjälm, flytväst och ta en åra. Efter det hade vi en säkerhetsgenomgång innan vi började den branta vandringen ner till floden vi skulle rafta i. Våra guider på båten hette Elliott och Justice. De var väldigt flummiga och roliga men också väldigt kunniga. Vi klarade oss igenom floden utan att välta eller trilla i men vi fick istället hoppa i vid några tillfällen och flyta med båten. Under redan sjöng vi och ropade en massa ramsor och hejarop eftersom vi ville vara först och bäst. Vi kom inte först men var nog alla ändå överens om att vi var bäst. Det var väldigt roligt med raftingen och jag vill verkligen göra om det. Det enda som inte var så kul var vandringen upp till vägen igen efteråt, det var fruktansvärt jobbigt. På kvällen gick vi till ett café och kollade på film och bilder från förmiddagen. Vi åt middag på Mama Africa men det var tyvärr inte så bra mat.
Dag två hade jag inget planerat mer än sunset cruise på eftermiddagen, så jag var nere vid bron och kollade på tokstollarna som hoppade bungyjump och swing. På eftermiddagen åkte i princip alla iväg på cruisen, även kallad booze cruise eftersom det var fri tillgång till gratis dryck. Det blev mer en fest än mysig kryssning och vi hade väldigt kul. Efter cruisen åkte vi till ett ställe som heter Shoestring dör vi fortsatte festen. Några av oss var inte nöjda där så vi drog vidare på ett annat ställe som skulle vara bra men det var det verkligen inte. Jag hade också blivit av med min plånbok på det första stället så jag var nog på lite dåligt humör. Trots det åkte vi vidare till en hemmafest där jag somnade på soffan tillsammans med två hundar, mycket märkligt.
Dag tre började med att jag och Ben, som jobbar för företaget som hade campingen och alla aktiviteter, åkte till Shoestring för att leta efter min plånbok. Vi hittade den faktiskt men självklart var alla pengar borta… Ändå skönt att hitta den! Efter detta och lite bad i poolen gick jag, Ida, Julia och Rebecka på en vandring längs fallen. Det var så fantastiskt vackert och man blev helt sjöblöt av allt vatten som skvätte. På eftermiddagen åkte några av oss iväg på Walk with lions, ett projekt för att bevara lejonstammen där även turister kan träffa lejon på nära håll. Det var väldigt häftigt att få vara så nära lejonen och vi fick även klappa dom, ascoolt! På kvällen var några av oss ute på middag för att säga hejdå till de som skulle åka hem dagen efter. 
Dag fyra skulle vi lämna Vic Falls och även 10 av våra vänner skulle lämna oss och åka hem. Jag började gråta nästan direkt när jag vaknade och sen höll det igång tills vi körde iväg och lite därefter. Några av de som åkte hem har kommit mig mycket nära och jag gillar dom skarpt vilket gjorde det extra jobbigt att säga hejdå
 

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem