Resdagboken

Byapåsk

söndag 16 april 2017 Sic, Cluj, Rumänien
  • 190 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Vi anlände till Szék på lördagskvällen kring fem och vår värd stod och väntade på oss vid bygatan. Han var väldigt tillmötesgående och vänlig. Vi åt kvällsmat, soppa, varmrätt och kaka, samma meny de själva hade den kvällen. En kvällspromenad och sen tidigt i säng med kakelugnen stillsamt sprakande.
Söndag med lokal variant av stadig frukost (ägg och korvar och bröd och marmelad) och sen en liten morgonpromenad innan det var dags för påskgudtjänst i den reformerta kyrkan i byn. Mycket högtidligt då det dessutom var nykonfirmerade ungdomar som fick sin fösta nattvard.
Eftermiddagen blev en tur till Gherla i hopp om lunch. Men allt var stängt, det enda som var öppet var en bensinmack där vi fick fatt på lite croissanter, vilket avnjöts i den lilla parken framför kyrkan. Gherla var annars en ganska dyster stad, sliten och nedgången och lite för stor för att vara pittoresk.
Liten eftermiddagslur på rummet innan vi begav och åt på kvällen till ett lokalt "danshus": folkdans med levande musik! Det var otroligt segt innan det kom igång efte ett par timmar, men ändå en upplevelse!

Daniel Boksjö
Senast aktiv - från Lund, Skåne län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem