Resdagboken

Förberedelse, fakta

tisdag 28 augusti 2018 Kristianstad, Skåne län, Sverige
  • 629 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Studio Sandra i Dubrovnik 6-11 sept 2018.

Boendet ligger 4 minuters promenad från stranden. Studio Sandra ligger 2 km från den gamla stadsdelen i Dubrovnik som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här finns gratis Wi-Fi, kostnadsfri parkering, en balkong med havsutsikt samt en LCD-TV med kabelkanaler. Närmaste strand ligger 1 km bort. Inom 300 meter hittar du ett köpcentrum, en restaurang och en strandpromenad. Dessutom finns tennisbanor samt ett spa- och hälsocenter inom 300 meter medan det är 400 meter till en dykskola. En busshållplats ligger 100 meter bort och till Dubrovniks busstation och färjehamn är det 2 km. Dubrovniks internationella flygplats ligger 20 km från Sandra Studio.
Sandra är ett utmärkt val för resenärer som gillar stränder, solsken och kustområden.
Detta boende är också betygsatt för att vara mest prisvärt i Dubrovnik! Gästerna får mer för pengarna jämfört med andra boenden i denna stad. Kostnad ca 520skr/natt.

Guesthaus Franica Korcula 11-16 sept
Boendet ligger 2 minuters promenad från stranden. Guesthouse Franica ligger 200 meter från Gamla stan i Korcula och omges av en trädgård. Här erbjuds luftkonditionerade rum med gratis Wi-Fi. Närmaste strand ligger 200 meter bort.
Alla boendeenheter har satellit-TV och kylskåp. De har även eget badrum med dusch, handdukar och gratis badprodukter. Lägenheterna har ett fullt utrustat kök. Studiorna har ett pentry. Alla enheter har utsikt över Gamla Stan.
Du hittar en mataffär, en restaurang och en kafébar knappt 300 meter bort. De historiska landmärkena i Korcula, bland annat Piazettan och guvernörens torn, ligger en kort promenad bort.
Korčulas flygbåtsterminal ligger 400 meter bort och Orebić färjehamn ligger 4 km från Franica Guesthouse.
Enligt oberoende gästrecensioner är det här våra gästers favoritdel av Korčula.
Par tycker särskilt mycket om området – de har gett det 9,6 i betyg för parresor.
Kostnad ca 660skr/natt.

Kollektivtrafik
De flesta delarna av Dubrovnik är lättast att utforska till fots. Om du känner att avståndet är lite för långt har staden ett utmärkt bussystem. Priset för en enkelbiljett är 10 kuna om man köper från busschauffören och bara 8 kn ("S" biljett) om du köper biljett i en tidningskiosk. Biljetten gäller i en timme för ett obegränsat antal resor inom staden. Vid köp av en "P" bussbiljett till priset av 120 kN, har du rätt till 20 turer till ett pris av endast 6 kN.
Det finns en ny bussterminal i Gruz. Om du behöver ta dig från Gamla stan till busstationen, hoppa på buss nummer 1, 1a och 1b.


Flygplats
Dubrovnik Airport ligger cirka 22 kilometer öster om stadens centrum. Flygbussar finns vid alla ankomster, även sent på kvällen. Hållplats för flygbussarna är vid ingången till Gamla stan eller vid busstationen och en biljett kostar 30 kunas. Priset från Dubrovniks flygplats in till Dubrovnik är mellan 200 och 235 kunas, beroende på vilken del av staden hotellet ligger. Resan tar cirka 30 minuter med bil. Telefon: +385 20 773 377
hemsida: www.airport-dubrovnik.hrMount Srd
Den bästa utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar är utan tvekan från toppen av Srd Hill. Dubrovnik Cable Car byggdes redan 1969 och var alltid entusiastiskt används av mer än 2,5 miljoner besökare som ville njuta av den vackra panoramautsikten. En klar dag kan du se upp till 60 km. Av denna anledning byggdes Imperial Fortress strategiskt på denna privilegierade plats i början 19th century. Det är också möjligt att ta sig dit med bil eller till fots. Oavsett hur du kommer dit är en fantastisk utsikt din belöning! Adress: Mount Srd, Dubrovnik
 

Jonny Persson
Senast aktiv - från Kristianstad, Skåne län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem