Resdagboken

12 september: Konst i ”steam punk” och premiär i volleyboll!

onsdag 12 september 2018 Invercargill, Southland, Nya Zeeland
  • 119 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Det kändes riktigt skönt i luften på onsdagmorgonen och solen värmde. Efter att barnen börjat skolan gick jag för att spela tennis. Det var underbart väder och en njutning att få spela. Efter en dryg timme kom även min vän Belinda för att spela, vilket var kul. Efter tennisen träffade jag på Melanie, som var på väg hem efter en promenad, och pratade en stund. 
På em efter jag handlat, hämtade jag upp Ellen och Ludvig på skolan. Idag hade de gjort konstverk i ”steam punk”-stil. Ellen, Ludvig och Cia i klassen hade gjort en häftig lampa som de klistrat metalldetaljer på som tex muttrar och sedan spejat den med guldfärg! 
När vi kom hem fikade och pratade vi om dagen vi innan det var dags att åka till stadion för att Vilma skulle spela volleyboll. Ellen följde med oss och det var första gången Vilma spelade volleyboll och var därför förstås lite pirrig. Det var först på förmiddagen, de hade lagt ut på stadions hemsida, om när och var de skulle spela. Det stod dock att det var flera lag från Vilmas skola som skulle spela, varpå jag mejlade en av de sportansvariga på skolan och fick reda på att hon var i det blå teamet och skulle spela 16.45. När vi kom dit förstod vi dock att de hade hunnit ändra det igen pga att endast det gröna teamet var där. Detta var skolans bästa lag, inga av tjejerna gick i hennes klass och de skulle direkt börja spela match mot en annan skola (vilket de alltid gör här), vilket naturligtvis gjorde Vilma lite nervös. Hon övervann dock detta och började spela, trots att regler och spelet var helt nytt för henne! Det gick bra för henne och coachen frågade efter matchen om det verkligen var hennes första gång... De vann överlägset mot motståndarlaget, som alla såg att vara yngre... Vilma kände sig nöjd och glad efteråt att hon hade vågat anta utmaningen. 
När vi kom hem lagade jag kikärtsgryta med ris och Per kom hem strax innan vi skulle äta...
Efter det såg alla utom Per (som tycker att det inte är tillräckligt med action)sista inspelade avsnittet av Anne på Grönkulla. Det var väldigt bra och framför allt vi tjejer längtar nu efter att få se fortsättningen när de spelat in säsong 3... 
Efter det var det tid att sova...

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem