Resdagboken

I bubblan i Europa League

fredag 26 oktober 2018 Sarpsborgs kommun, Østfold, Norge
  • 358 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Rubriken? I det som jag varit med om kan man inte säga annat än att man befinner sig i en bubbla, där det finns fotboll, Malmö FF, skrivande och sällskapet man reser med. Det mesta utanför det, det hinns nästan inte med. 

Så, vad var det då jag (Magnus) gjort. MFF har mött norska laget Sarpsborg i Sarpsborg i Europa League. Matchen slutade 1-1 och jag var där för att bevaka den för Svenska Fans Malmösida (Himmelriket).

Men jag tar det från början, och dessutom rätt kort.

Tisdag lunch, Pontus kom med bilen från sitt hem i Kävlinge och hämtade upp mig. Cirka tre timmar senare var vi framme i den lilla staden strax efter den svensk-norska gränsen. Innan vi gjorde något annat så åkte vi till Sarpsborg Stadion och fotade. Sen in till centrum (i fortsättningen kallad för byn) för att köpa öl och tilltugg. I mitt fall: 6 burkar och 1 påse chips för reapriset 279 NOK.

Till vårt hotell Quality Hotel Sarpsborg som ligger en bit utanför byn, precis vid E6. Vi checkade in och började skriva omedelbart. Middag på hotellets förvånansvärt fina (och DYRA) restaurant. Pontus tog en fin-fin oxfilé och jag en vegetarisk gyro. Samt två glas vin vardera. En trevlig start på vistelsen.

Onsdag.
Till stadion igen för att se torsdagens motståndare träna. Träffade några journalister från lokaltidningarna samt Jonas Dahlquist från Kanal 9 som visar matchen. Vidare till Fredrikstad där MFF ska bo. Ingen längre bilresa så vi hann äta en Subway-lunch innan laget anlände. Intervjuer följde och sen tillbaka till vårt eget hotell för en kort stund innan det var tillbaka till Sarpsborg Stadion för presskonferens samt träning för MFF.

Kinakäk inne i byn till middag. Helt okey. 

Resten av kvällen satt vi på rummet och skrev.

Torsdag.
Matchdag, men först kl 21.00. Tog en tur med bilen och hamnade bland annat på Opstadfeltet som var fint med får och bautastenar. In till byn för att handla långkalsonger till kvällen, som visade sig bli just så kall som vi anat, och en fika. Tillbaka vid bilen hade vi fått p-böter på 900 NOK. Som om inte norrmännen har nog med pengar ändå...

Innan matchen började var vi inne i byn igen där MFF-supportrarna laddade upp på divese pubar. Vi snackade med en del av dem samt fotade och gjorde bildspecial. Till stadion och tog för oss av gratiskäket och -drycken i presstältet. 

Sen 1-1 som sagt. Intervjuer efteråt och vi var tillbaka på vårt hotellrum först runt halv 1 på natten. Då hade vi köpt med oss varsin burgare från en närliggande bensinmack, och mätta och belåtna satt vi sen och skrev texter i några timmar.

Fredag.
Fem timmars sömn, upp och äta frukost som blev lång. Träffade på Aftonbladets utsände (M Wagner) och det blev att vi satt och pratade och åt i 90 minuter. Sen var det hemåt som gällde. Jag blev avsläppt i Varberg vid 14-tiden, Pontus hade då två timmar till att köra.

Ännu en fantastiskt rolig MFF-resa var till ända. Underbart att få befinna sig så nära laget under en tid, skriva på heltid och inte minst ha så många skratt i Pontus Kroons sällskap. Tack alla inblandade. Särskilt till min reskamrat!

Om en dryg månad: Istanbul med Himmelriket.

Ewa Och Magnus Sten
Senast aktiv - från Madrid, Spanien
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem