Resdagboken
Långt där nere hotellet och strandpromenaden
Långt där nere hotellet och strandpromenaden

Tisdag, dag 5

tisdag 27 november 2018 Alicante, Valencia, Spanien
  • 219 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera


Igår var vi inte så väldigt på hugget. Det blåste rejält, så det kändes kallt också i solen. Vi var i alla fall i saluhallen igen och fyllde på förrådet av bröd, ost, korv, oliver och vin som vi brukar ta lite på balkongen på kvällen, rejält påpälsade (för att vara här...).

Sedan var vi nere på stranden en stund, men det eventuella badet reducerades till lite fotbad i strandkanten.

Idag, däremot, var det mer fart på oss. Efter frukost begav vi oss mot kastellet Santa Barbara uppe på berget. Vi gick till fots och borgen ligger 167 meter ö.h., så det var många trappsteg/branta gångvägar och en del pustande innan vi kom upp efter cirka en halvtimme. Andra hade åkt buss upp till muren, bland annat ett par skolklasser, som var rätt högljudda.

Borgen har en tusenårig historia och började uppföras först av araber. ( Ett foto av historietext läggs in för den intresserade.) För 770 år sedan erövrade de kristna den, vilket alltså uppenbarligen firas fortfarande, se vårt inlägg i lördags. Vi gick runt och beundrade den storslagna utsikten över staden, berg i fjärran och havet. Det fanns statyer av stålplåt som föreställde riddare som slogs, utställningar av olika slag, trappor och gångar, valv och mycket man kunde ha kikat närmare på, men idag var det soligt utan blåst, så vi ville ner till havet igen. Det fanns en hiss inne i berget som vi åkte ner med. (Den kostar bara 27 kronor att åka upp med).

Snart var vi nere på havsnivå igen och idag blev det bad för båda. Det var bara 17,5 grader i vattnet, men ett kortare dopp gick bra. Solen värmde gott efteråt och eftersom det är väldigt torrt i luften torkade man snabbt och man kunde njuta där på stranden en stund. Idag var det några fler som badade, men de flesta nöjde sig med att sitta på något café utmed strandpromenaden och titta på folk.

Vid tretiden gick vi till en indisk restaurang och åt ”milda” lammrätter, något som krävde att vi åter gick till den av Tripadvisor rekommenderade sicilianska glassbaren vi var på häromdagen. :)
Som avslutning på dagens aktiviteter satt vi en stund i kvällssolen vid marinan, tittade på båtar, folk och vita duvor och njöt av pensionärslivet. Vi är glada och tacksamma att kunna göra allt det vi gör.

P.S. Bilderna brukar komma i fel ordning, och vi kan inte koppla dem till dagboksinläggen. Kan det gå den här gången? :)

Ita Ljunge
Senast aktiv - från Grebo, Östergötlands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem