Resdagboken

En annorlunda dag......

måndag 3 december 2018 Hanoi, Vietnam
  • 350 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Tar en liten sovmorgon men missar inte frukos......

Britten har rekat en marknad så vi styr stegen för att spana in om den skiljer sig från alla andra vi varit på. Utbudet är ungefär det samma men det som gör den lite annorlunda är att det i alla stånd vi går till utom ett så är man helt ointresserad att sälja något till oss. Gäller både inne i och i de små stånden utanför. Vi misstänker att det är någon form av grossistmarknad och då är vi inte intressanta som kunder......
Nååååååå i alla fall......

Vi drar vidare och har blivit rekommenderade ett vietnamesiskt café som serverar det bästa egg coffee i Hanoi. Där sladdar vi givetvis in för att testa detta. Inte världens trevligaste entre men vi litar på topset och går in. Ett helt klart annorlunda kaffe men som faktiskt smakar riktigt gott. Annars är inte kombon kaffe och ägg det första man tänker på. Ganska sött men med en klar kaffesmak med en touch av ägg.
Nåååååå i alla fall.....

Det finns ju sprit och så finns det annorlunda sprit..... Vi springer på några annorlunda flaskor med både ormar och skorpinjoner i.
Tur vi har ont om plats i packningen annars hade nog en flaska åkt med.....

Vi pratade med en engelsk kille på kryssningen och han tipsade om Woman museum. Han beskrev det som "different" och det gjorde ju oss lite nyfikna och det va helt klart ett lite annorlunda museum. En hyllning mer till den vietnamesiska kvinnan innehållande, giftemål, barnafödande, matlagning, risodling, fisje, krigen mot Frankrike och USA, mode, mm. Inte så originellt men fascinerande och som sagt, annorlunda.
Nåååååå i alla fall......

Lunch......

Därefter styr vi stegen till Hoa Lo-fängelset. Eller Hanoi Hilton som de nedskjutna amerikanska piloterna kallade det som satt där under kriget. Fängelset uppfördes i slutet av 1800-talet av fransmännen och användes av både Frankrike och Vietnam som fängelse och tortyrställe. Men några som behandlades annorlunda här va de amerikanska piloterna som verkade ha det riktigt bra i kontrast till övriga fångar. Senator John McCain satt bland annat här i mer än fem år efter att ha blivit räddad ur en sjö av vietnamesiska militärer och civila när hans plan blev nedskjutet 1967.
Nååååå i alla fall.......

Vi stövlar vidare och passerar på vägen mot nästa mål en katolsk katedral. En helt klart annorlunda byggnad att springa på bland övrig bebyggelse. Lite imponerande på utsidan med dock ganska skamfilad och ser smutsig ut. Men kanske inte så konstigt att den är där den är för vi är inne i de franska kvarteren i Hanoi.
Nååååå i alla fall......

Vidare till nästa mål som sagt va och det är en vietnamesisk Water puppet show. En helt klart annorlunda teater som består av massa figurer som uppträder på vattnet och som styrs av några bakom ett skynke. Vi fattar givetvis ingenting av vad som sker och vad handlingen är då allt är på vietnamesiska men spelet med dockorna är mycket skickligt utfört. De har tydligen varit ute i världen och visat upp sig. Vem vet, har du tur så kanske de dyker upp i en folkpark nära dig.......
Nååååå i alla fall......

Lite törst efter vattenshowen så vi slinker in och upp på Skyline rooftop bar ett kvarter bort. Inte så annorlunda kanske men fyllde i alla fall sin funktion som vattenhål innan vi knallar bort till Essence restaurant som ligger i hotellet med samma namn. Äter lite annorlunda idag också mot tidigare dagar. Lax och potatismos samt fish'n'chips.........

Hela dagen ser vi Happy Buddha överallt. Den ena mer annorlunda än den andra......

Sedan finns det ju hotell som gör det lilla extra och på ett sådant bor vi nu. När man kommer hem på kvällen möts man av ett litet meddelande på handtaget in till rummet som önskar god natt och med info om vad det blir för väder i morgon. Lite annorlunda mot andra hotell och som gör en glad.

Stegräknare
Britten 14 977
Niclas 14 371

Niclas Jansson
Senast aktiv - från Draget, Hallands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem