Resdagboken
Fortet med nationsflaggan
Fortet med nationsflaggan

Jul

måndag 24 december 2018 Santo Domingo, Santo Domingo, Dominikanska republiken
  • 301 Visningar
  • 3 Kommentarer
Rapportera


Har mest promenerat runt i stan och kollat på sevärdheter, den äldsta katedralen i “nya världen”, det äldsta klostret i “nya världen”, sån´t där som förmodligen bara jag tycker är intressant.
Går ut vid 9-snåret och promenerar några timmar, hem vid 13-snåret och tar en liten siesta, sen bär det av ut på stan igen. En riktigt charmig stad Santo Domingo, hela upplevelsen påminner mig väldigt mycket om Kuba fast med lite mer frihet för befolkningen och lite mer privat entreprenörskap. Visst är det fattigt här också och här har de tyvärr ingen regering som står bakom och hjälper till med subventioner som på Kuba men folket verkar lyckligare här.

Det är ganska fascinerande att ta en siesta när man bor så här mitt i staden, ligger och lyssnar på när diverse olika gatuförsäljare promenerar förbi och ropar ut sina varor, allt ifrån vatten, frukt, sopkvastar eller tvål. Sen hör man papegojorna som bor runt om käbblas och skrika och någon granne som spelar rumba eller salsa. Min hyresvärdinnas Italienska humör när hon skäller ut folk eller lyssnar på opera. Bilar passerar med ytterligare olika musikstilar. Man liksom smälter in i hur livet ser ut för en Dominikan.

Tyvärr är det inte så mycket autentiska restauranger här i kolonialdelen av staden, det mesta riktar in sig mot turister och att käka pizza, pasta och hamburgare kan jag ju göra hemma, men jag har hittat några undantag så mat får jag i mig, är oftast helt ensam gäst när jag kommer eftersom jag gärna äter kring 19-snåret, en timma efter att solen gått ner och jag har hunnit svalka av mig och tagit en dusch. De flesta verkar gå ut och käka vid 21-snåret men det tycker jag är för sent, då är jag lagom inne på kvällsdrinken, en Maguerita blir det varje kväll. Man ska ju komplettera med salt när man befinner sig i varma klimat har jag hört :-) Sen är jag så avkopplad att jag går hem, kollar lite på tv eller lyssnar lite på musik och lägger mig vid 22-snåret.

Det är inte det billigaste landet  jag varit i, lämnade in tvätt häromdagen, DOP 150 = 30 kr för tvätt, ytterligare 30 kr för torkning av tvätten och dessutom 8 kr för tvättmedel. Så det villl till att samla på sig så man fyller hela maskinen för att det inte ska bli helt hutlöst.
En öl har varierat från 100 DOP = 20 kr till 350  DOP = 70 kr för en 33 cl flaska. (Det var visserligen på en hotellbar).

Så var det då julafton gå God Jul på er alla. Här firar man inte förrän imorgon men det är naturligtvis julstämning över det hela och har varit i flera dagar nu. Igår skulle jag gå förbi en utomhuskonsert (julkonsert) men det började regna så intensivt när jag hade ätit middag att jag valde att hoppa över det, har ingen större lust att bli dränkt som en råtta. 

Christopher Såthén
Senast aktiv - från Flen, Södermanlands län, Sverige
Kommentarer
Postat av Fia

Önskar dej en god jul!
Kram Fia

Postat av John

Grattis i efterskott o God Jul o Gott Nytt År önskar John o Janet.

Postat av Anne-Lie Nilsson

Ser mycket trevligt ut! Är det inga turister där? Kram och god jul igen från oss

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem