Resdagboken
Fortet "Fortaleza del San Felipe"
Fortet "Fortaleza del San Felipe"

Puerto Plata (Silverhamnen)

måndag 7 januari 2019 Calle Duarte 59, Puerto Plata, Dominikanska republiken
  • 296 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Det var en äventyrlig resa att ta sig från Samaná till Puerto Plata, det fanns inga turistbussar utan en vanlig minibuss med 24 säten, allt eftersom vi lämnade stationen och mer folk utmed vägen ville åka med så vart vi i slutänden 37 personer plus allt bagage som folk hade, en del transporterade även säckar med (potatis eller annan rotfrukt). Några stackare fick stå i 3 timmar ihopklämda som boskap. Men fram kom vi och då var jag helt genomsvett eftersom det naturligtvis inte fanns luftkonditionering. Och jag hittade till mitt boende också efter lite letande för det är som vanligt dåligt skyltat och inga gatunummer.

Har spenderat ytterligare några dagar att promenera runt i staden och tittat på saker och byggnader, det finns en hel del riktigt fina gamla kolonialbyggnader här, till skillnad ifrån andra städer så är många byggda i trä, tyvärr är en hel del riktigt förfallna men de har en sorts K-märkning på bygggnader här också så en del har inte råd att rusta dem enligt hur de ursprungligen såg ut.

Följde med min hyresvärd och hans Polsk/Danska “allt i allo” som tar hand om huset till stranden idag. Det var tänkt att bli en eftermiddagstur och några öl i solen men strandbaren vi hamnade på hade även en dansafton och det var mycket populärt, det var massvis med folk som dansade hela kvällen till all härlig karibienmusik. En del riktigt professionella, en del som var där för att dansa och även möta upp eventuella kunder inför natten :-?

Har hittat flera helt underbara restauranger i gamla kolonialhus med innergårdar där man kan få riktigt bra mat, lite kostsamt men det får jag unna mig.

På onsdag ska jag vidare till min sista anhalt och det är Punta Cana, där jag även tillbringade min första vecka. Ska bli skönt att komma tillbaka till ett ställe där jag hittar lite i omgivningen. Tyvärr går det inte att åka buss härifrån och dit direkt utan  jag måste först ta en buss till huvudstaden Santo Domingo, ta mig ifrån ett bussbolags terminal till en annan bussterminal för bussarna till Punta Cana. Första etappen tar 4 timmar och som jag skrev innan så kan man inte boka biljetter i förväg så jag ska ge mig på den första turen klockan 7 på morgonen och hoppas att jag kan komma med en av eftermiddagsturerna vidare, den sista går klockan 16.00.

Min lägenhet: https://www.airbnb.se/rooms/7756449
Nu är det bara 10 dagar kvar :-(

Christopher Såthén
Senast aktiv - från Flen, Södermanlands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem