Resdagboken
Backpacking
Backpacking

7 smarta travel hacks för backpackers

lördag 19 januari 2019 Löddeköpinge, Skåne län, Sverige
  • 290 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Om du vill få så mycket ut av din semester som möjligt så är backpacking ett perfekt sätt att resa. Att slippa släpa på en stor rullväska och känna sig helt fri är verkligen underbart! Om du är nybörjare så undrar du säkert om det finns några speciella saker du ska tänka på och därför ska vi nu kolla på 7 smarta travel hacks för backpackers som du borde prova!
 
1.    Rulla kläderna
Det kan vara lite krångligt att få plats med allt du behöver i en ryggsäck, och därför gäller det att packa smart. Om du rullar dina kläder tight så tar de mindre plats än om du viker dem. Det blir också lättare att få tag på dem i väskan utan att allt annat följer med när du drar i dem. Kläderna blir också mindre skrynkliga om du rullar dem rätt. I den här videon kan du se hur du bäst rullar din kläder.
 
2.    Vattenflaska – en nödvändighet
Erfarna backpackers tar alltid med sig en vattenflaska och då helst en som man kan hänga på utsidan av väskan så att den inte tar någon plats. Att ta med sig en vattenflaska gör att man sparar pengar då man slipper köpa vatten.
 
3.    Jämför boende på nätet
Även om det är rätt härligt att bara ta dagen som den kommer och checka in var man känner för så kan det ändå vara värt att jämföra boenden på nätet innan du bestämmer dig. Det kan man spara mycket på. Hotelloo är en bra sida om du letar efter prisvärt hotellboende i Sverige.
 
4.    Ladda mobilen genom en TV
Om du skulle ha tappat bort laddaren eller om du inte har någon adapter till strömuttagen i landet där du befinner dig så räcker det oftast med en simpel USB-sladd. De flesta moderna TV-apparater har ett USB-uttag så att du kan plugga i mobilen där.
 
5.    Skaffa en fejkplånbok
Om du oroar dig för ficktjuvar så kan det vara värt att skaffa en extra plånbok att ha i bakfickan. Din riktiga plånbok kan du sedan ha på ett bättre, osynligt ställe.
 
6.    Spara kartor på Maps.me
Visste du att du inte behöver ha internet för att använda kartor i mobilen? Med maps.me Du kan ladda ner kartor över områden du kommer befinna dig i medan du har tillgång till WiFi, och sedan behöver du inte oroa dig för att gå vilse!
 
7.    Fixa gratis boende med coachsurfing
Charmen med backpacking är att man inte behöver ha särskilt mycket pengar för att göra det. Att sova på en främmande människas soffa kan kanske verka lite läskigt, men det är oerhört många som säger att det är något av det bästa de har gjort. Detta är ett perfekt sätt att träffa folk från den lokala befolkningen och många får vänner för livet.
Couchsurfing kan göra din backpacking-resa till en oförglömlig upplevelse. Om du klickar med din värd kan du räkna med att få bra tips på vad du kan göra på platsen och kanske hänger de även med och guidar dig lite grann!  

Maria Jörgensson
Senast aktiv - från Löddeköpinge, Skåne län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem