Resdagboken

10 tips på roadtrip-spel som vuxnar gillar

tisdag 29 januari 2019 Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • 143 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Ni åker iväg för att uppleva något nytt. Kanske blir det en roadtrip till norra Sverige eller så styr ni söderut mot Italien. På vägen till er destination så kan det bli lite tråkigt i bilen. Det finns saker att prata om men ett roadtrip-spel är det perfekta nöjet för en grupp vuxna som reser tillsammans. Faktum är att ni kan leka följande roadtrip-spel oavsett om ni reser i bil, buss eller tåg…

1.     Medan du sov
Det här är en lek som kräver att någon somnar. Men det är ju något som sker rätt så ofta då man reser långt och länge tillsammans. Så snart som en kompis, eller två, har somnat så smider ni ihop en påhittad historia. När personen vaknar så gäller det att luras med berättelsen som ni har kokat ihop. Snedsteg ger minuspoäng och den som lyckas luras vinner 3 poäng. Om den som sov avslöjar er så blir det 3 poäng till sömntutan.

2.     21 frågor
Det här är en variant på gissningsleken med 21 frågor. En person tänker på något och de andra turas om med att ställa frågor för att lista ut vad personen tänker på. Den som gissar rätt först vinner och är nu personen som ska tänka på något. Du kan köpa spelet hos Spelexperten.

3.     Visste du att…
Det här är också en lek som går ut på att hitta på och bluffa. En person får säga något som kan vara sant eller lögn. Personen som får svara kan välja att säga att det är sant eller att det är lögn. Rätt svar vinner en poäng. Påståenden kan vara sådant som har med personerna i bilen att göra eller med kändisar och nyheter att göra.

4.     Mobilspel
Det går också att plocka fram mobiler för roliga spel under en roadtrip. Man behöver inte spela ensam. Det finns massor av mobilspel där du kan spela med vänner som exempelvis GT Racing 2. Spelet erbjuder multiplayer-läge och är perfekt som tidsdrift. Sedan så kan det ju vara skönt att få spela lite solo också. På spelsajter som Casumo online casino så finns det spelautomer som Vikings och Fat Rabbit som är perfekta för nöje på väg.

5.     Sjung på väg
Så ska det låta är en populär TV-show och den kan ni ta med er i bilen. Det spelar ingen roll hur bra det låter. Ni är ju vänner och kan stå ut med melodier som är rätt så långt från originalet. Turas om att ge ett ord och så ska vännerna sjunga en sång som har detta ord. Det blir poäng för låtar som har ordet i titeln, och extra poäng om det blir låten som personen som sade ordet tänkte på.

6.     Filmer vi minns
Om ni är ett gäng som älskar film så kan ni leka filmleken. Den kan fungera på lite olika sätt. En vanlig version går ut på att man säger ett namn på en känd skådespelare. Nu gäller det att säga så många filmer med skådisen som bara möjligt. Ni turas om med att säga filmer tills ni inte längre kommer på nya. Då vinner den med flest poäng.

7.     Tyvärr och som tur är
En person börjar med att säga något som är trist. “Tyvärr så har katten Janne avlidit.” Nästa person ska nu säga något som är tursamt med den här händelsen, “Skönt att slippa smuts i trappen”. Det här är en roadtrip-lek som inte behöver vara en tävling. Den kommer bara att ge upphov till en massa glada skratt då det blir så knasigt.

8.     Ett namn på…
En börjar med att säga ett namn och så ska nästa säga ett namn som börjar på bokstaven som det första slutade på. Den här leken kan expanderas till maträtter, städer, låtar och vad som helst. Hjärnan får jobba och ni har kul under resans gång! Kolla in det här galna klippet så förstår du vad jag menar.

9.     Vad äter man i Kina?
Om ni är bra på mat så kan ni köra matleken där man ska säga typiska maträtter för utvalda länder och regioner. Alla får en chans att säga en maträtt och samla poäng innan frågan går vidare till ett nytt land.

10.  Räkna bilar
Det här är den klassiska roadtrip-leken som inte bara är för barn. Alla får en färg och så gäller det att börja räkna. Ni räknar tills ni kommer till nästa stopp och då bjuder de som förlorade vinnaren på något gott att äta. Ett tips är att välja gråa bilar, då blir det garanterat många poäng!
 

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem