Resdagboken

29 januari: Promenad och bad i Sydney!

tisdag 29 januari 2019 Sydney, New South Wales, Australien
  • 452 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

På tisdagsmorgonen var Per uppe kl 7 och köpte frukost i stan’. Vi intog sedan denna på takterrassen, där vi hade en fantastisk utsikt över Harbour Bridge, operahuset, hamnen och skyskraporna.  Det var klarblå himmel och vi kände att det skulle bli en ganska varm dag. När avslutat frukosten tog vi en promenad längst vattnet och fick en vacker vy över bron och operahuset och kom sedan till hamnen där färjorna utgick ifrån. Vi kände oss redan rejält varma och var inte så sugna på att gå någon längre tur i stan’ just nu och bestämde oss därför att ta en båt till Rose Bay för att bada. 
Det var en härlig tur, det var skönt att känna det fläkta och väldigt vackert att se stan’ även från sjösidan. Efter ca 20 minuters båtfärd var vi framme och vi steg av vid en stor, härlig strand med ljus, fin sand. Runt omkring låg det lyxiga villor och vid stranden växte det bla palmer. Det var en skyddad strand, med inte så mycket vågor och sandbotten. Det var underbart att få svalka sig i det ljumma, klara vattnet! När vi kände oss nöjda gick vi upp till närmsta gatan ovanför stranden. Där köpte jag och Per en varsin kopp kaffe och barnen fick glass. 
En liten stund senare tog vi båten tillbaka in till stan’ och promenerade hem och tog siesta. Det var riktigt skönt. Jag slumrade till en stund och tränade sedan, barnen satt med sina telefoner och Per tog en löparrunda över Harbour Bridge, förbi operahuset och genom Botanic garden bla, vilket hade varit svettigt, men väldigt vackert. 
När vi duschat och åter kände oss laddade, gick vi ned på stan’ igen, denna gången till Kinatown för att äta middag. Efter ett tag kom vi ned till de kinesiska kvarteren. Det flesta vi mötte var asiater, vägarna var kantade av skyltar på både kinesiska och engelska och det såldes kinesisk mat överallt, av kineser förstås. Det var nästan som att komma in i ett annat land, vilket var fascinerande. Vi hittade efter ett tag en restaurang där vi köpte ”fried rice”, anka och knapriga nudlar med räkor. Det smakade jättegott! Restaurangen intill hade inte så mycket besökare så barnen kände medkänsla med killen som stod och försökte värva kunder... 
När vi var mätta och nöjda gick vi tillbaka hemåt igen och förberedde oss för att gå och lägga oss. Vi somnade gott efter en händelserik dag med många nya intryck...

 

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem