Resdagboken

Så skyddar du dig mot inbrott när du är på semester

lördag 30 mars 2019 Löddeköpinge, Skåne län, Sverige
  • 178 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

När du åker på semester är det minst lika viktigt att skydda ditt hem som att skydda sakerna du tar med dig. Se till att ta dessa nödvändiga steg för att kunna semestra utan att oroa dig!
 
1. Skaffa övervakningskamera
Att kunna se vad som händer i ditt hem är något som verkligen känns tryggt och bra och nuförtiden är det lätt att installera en övervakningskamera så att du kan se ditt hem direkt i mobilen. Detta förebygger inbrott då tjuven helst inte är med på film, men är så klart bra att ha som bevismaterial om det ändå skulle bli inbrott.
 
2. Installera rörelseaktiverad belysning
Led-strålkastare med sensor är ett billigt sätt att kasta ljus på en eventuell tjuv. Om din tomt är mörk är det mycket lättare att bryta sig in utan att någon märker det, men ljuset är inbrottstjuvarnas största fiende!
 
3. Håll igång hemmet som vanligt
Om gräsmattan är vildvuxen, poolen full av löv och fönstren smutsiga kan man lätt se att ingen varit hemma på ett tag. Se till att någon, antingen en vän eller en firma, tar hand om huset så att det är välskött.
 
4. Eftersänd posten
En överfull brevlåda är en signal till tjuvarna att det är fritt fram att ta för sig så se till att eftersända posten eller be en granne ta in den åt dig. Detta gäller även om du har en låst brevlåda, för skulle det vara så att den blir full eller att brevbäraren eller tidningsbudet inte tryckt ner posten ordentligt så den sticker ut så syns det ändå att ni inte är hemma. Du kan enkelt eftersända posten här.
 
5. Håll en låg profil på sociala medier
Försök låta bli att lägga upp den obligatoriska bilden på en flygplansvinge eller semesterdrinkarna tills du har kommit hem igen. Skriv inte heller när ni planerar att åka hemifrån. Även om du har lösenordskyddade konton bör du vara försiktig med att annonsera för världen att du inte är hemma.
 
6. Lås in värdesaker i ett kassaskåp
Om du mot förmodan skulle råka ut för inbrott så gäller det att vara förberedd. Lås in dina värdesaker i ett kassaskåp som är säkert. Och ha inte koden uppskriven nära det!
 
7. Koppla ur garagedörren
Vissa garagedörrar kan öppnas med en universalkontroll, så koppla ur den innan du åker på semester så att man bara kan låsa upp den manuellt.
 
8. Visa att du har bevakning och larm
Klistermärken som visar att du har videoövervakning och hemlarm är bra sätt att få tjuven att vända på klacken och de kommer alla gånger att välja ett hus utan sådana säkerhetsåtgärder hellre än att ta risken. Även om du inte har hunnit skaffa nämnda system så kan du ändå sätta upp klistermärkena, det skadar inte.
Däremot kan ”Varning för hunden”-skyltar nästan ha motsatt effekt om du inte har någon hund som skäller. Då inser tjuven antagligen att du bara luras och dessutom är rädd för att få inbrott, kanske en indikation på att du har något dyrbart att stjäla?

Maria Jörgensson
Senast aktiv - från Löddeköpinge, Skåne län, Sverige

Så skyddar du dig mot inbrott när du är på semester

1 Bilder 1 Besökta platser 1 Dagböcker Till resan
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem