Resdagboken

Genomkokta och avslappnade

måndag 13 maj 2019 Takehara, Hiroshima prefektur, Japan
  • 503 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Vad hände igår efter den bisarra giftgas-kanin-ön?

Gårdagen slutade på ett Ryokan i Takehara. Ryokan kan är ett traditionellt värdshus, med egen varm källa (som heter "onsen"). Helst ska det ligga lite avsides för att skapa extra lugn. Väldigt mycket skratt när vi lyckades klämma in 28 pers i den lilla bussen som kom och hämtade oss. Bagaget fick inte plats så det fick åka en egen bil.

Efter ankomst svidade alla enligt instruktioner om till "yukata", en sorts enklare lättare kimono.  Det där med passform, eller att knyta midjebandet rätt, underkläder eller inte,  sockar eller inte, tofflor som inte passade... Frågorna var lika många som fnissen! Vi åt en massa-rätters middag iförd dessa kläder, under mycket fnitter. Underlig känsla att sitta där med de kläderna - barfota med underkläder å yakota, och bli serverad rätt på rätt på rätt som man inte riktigt visste vad det var. Men nån "bieru" på det så lättade stämningen avsevärt. De många smårätterna kom i en sån strid ström att jag inte hann med att komma ihåg att fota alla. Det mesta var gott och mätta-i-magen blev vi!

Sen blev det dopp i de varma källbaden. Herrar och damer separerade var för sig. Här finns ett lite större och ett mindre bad och damer/herrar byter och har tillgång till de olika varannan dag. Man började med att duscha och tvätta sig ordentligt på en egen liten sittdusch. Sen tog man med sig sin lilla handduk och kröp ner i vattnet med den lilla handduken på huvudet. I vår dam-del fanns en mindre pool, en avlång pool med stenar (eller fuskstenar) omkring och ett litet vattenfall i ändan, samt en utomhus-sektion med badtunnor. Vattnet var väldigt varmt, så klart, från naturlig källa, men trots det heta så blev Xolanda och jag kvar en bra stund, man måste ju prova allt.

Lämpligt kokta och avslappnade kröp vi ner att sova i våra futonger, alltså golvmadrasser, i de riktigt mysiga rummen.

Idag tuffar vi vidare. Vi är på väg - med tåg - söderut, för att besöka kamikaze-museet. Har ett par timmar på tåget, så passade bra att skriva en uppdatering om gårkvällens slappande :)

Sofia Henriksson
Senast aktiv - från Umeå, Västerbottens län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem