Resdagboken
De har både vanliga och eldrivna bussar. En enkel biljett kostar 2,95 CAD (22 kr) om man betalar kontant. I stadsdelen Gastown finns denna gasdrivna (?!) klocka.
De har både vanliga och eldrivna bussar. En enkel biljett kostar 2,95 CAD (22 kr) om man betalar kontant. I stadsdelen Gastown finns denna gasdrivna (?!) klocka.

Första veckan i Kanada

tisdag 18 juni 2019 Pemberton, British Columbia, Kanada
  • 334 Visningar
  • 1 Kommentarer
Rapportera

Landade i Vancouver i torsdags eftermiddag, 9 timmar att dra tillbaka klockan.
Gick direkt och hämtade hyrbilen vi hade bokat och körde till det airbnb vi bodde på i tre nätter tillsammans med Malin och Russell (Jaris systerdotter och hennes pojkvän) som åkt ända från Nya Zealand. Vi tvingade oss att stanna uppe för att försöka komma ifatt tidsskillnaden, men stupade ändå i säng vid 9-tiden.
I fredags utforskade vi Vancouver med buss och till fots, härligt promenadväder. På vägen från centrum till vårt boende passerade vi en lång sträcka där de hemlösa höll till, verkligen tragiskt. Öppet drogande, prostituerade….och så helt plötsligt tog det slut och man kom in i ett område med nyöppnade ölbarer och fina inredningsbutiker, därefter ett lugnt villaområde där vi bodde.
Lördagen tillbringades i Stanley Park med promenad, dock inte Eva-Helen som tog en ”day off” för att komma ikapp tidsskillnaden, det behövdes, sen var hon människa igen.
På söndagen körde Jari Malin och Russell till bussen, dem åker direkt till Linus och Natalie i Kamloops. Vi tar en avstickare via Pemberton för lite vandring och utforskning.
Checkade in på vårt boende i Pemberton och åkte och handlade mat till middag.
Lagade thai-mat som räckte till två middagar, perfekt att bara värma upp imorgon efter vandringen, till detta drack vi en lokal lager med honung från Whistler som var riktigt god.
Vi hade hört att man bör börja vandringen till Joffre Lakes tidigt, helst innan 7.30 bör man ha kommit till parkeringen. 5.55 lämnade vi vårt boende och 6.45 påbörjade vi vandringen, det var endast en bil på parkeringen när vi kom!
Det är 3 st sjöar med smältvatten från bergen, det är forsar mellan de 3 sjöarna.
Den första sjön ligger nära parkeringen. Efter drygt en timmes vandring med konstant stigning kom vi till andra sjön, helt magiskt! Sjön var blank som en spegel och bergen med snön i bakgrunden, oj vad mycket fotande det blev. Fortsatte sen ytterligare ca 30 minuter, nu med mera brant stigning/klättring, mycket stenar och trappor och kom fram till tredje sjön, även denna helt spegelblank med snötäckta berg i bakgrunden.
Vände tillbaka och satte oss vid andra sjön och åt litet morötter och frukt innan vi påbörjade vandringen tillbaka. Kan säga att vi var först där uppe, endast ett par som kom när vi var vid andra sjön på uppvägen. På tillbakavägen mötte vi ordentligt med folk och när vi närmade oss parkeringsplatsen var det nästan som pärlband. Nu hade solen börjat gassa ordentligt också och vi avundades inte dem som påbörjade vandringen nu, det kommer att bli varmt (dessutom solen i ansiktet).
Gjorde en fruktsallad till lunch med jordgubbs youghurt, tack för tipset Malin och Russell, jättegott!
Köpte en flaska kanadensisk gin som vi läst om. Djupt lilafärgad som blir rosa när du blandar den med tonic, han i spritbutiken sa att det var grädden på moset, smaken ska visst vara otroligt god, mild och len. Vi fick den sista flaskan dem hade i butiken, ska bli spännande att prova när vi kommer hem.
Idag packar vi ihop oss och åker till Linus och Natalie i Kamloops där vi ska stanna två nätter innan vi alla åker vidare till Invermere där bröllopet kommer att vara, mer om detta i nästa inlägg.

Jari Och Eva-Helen Oinas
Senast aktiv - från Solna, Stockholms län, Sverige
Kommentarer
Postat av Susanne

Tack för att jag får följa med på er resa från skrivbordet:-)

subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem