Resdagboken
Vårt öppna kök
Vårt öppna kök

Bröllopsdag

måndag 8 juli 2019 Ubud, Bali, Indonesien
  • 133 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Jaa, nätet funkar 👍
Vilket fantastiskt rum vi fått. suiten, mycket passande på vår bröllopsdag. 13 år sedan vi stod på den lilla sten vid stugan och havet.
Vårt sovrum är det enda rum med 4 väggar, resten är öppet. Magiskt att stå i duschen och titta ut mot palmerna. Vi har ett badkar under bar himmel. Vår entré är även den taklös.

Idag är en dag vi själva bestämmer över. Så det blir poolhäng. Vi befinner oss i Ubud, en by lite längre in i landet och ingen tillgång till något badvatten. Om man nu inte tar en tur, förstås.
Vi är ensamma i poolen, mycket skönt, och kan spela lite musik och sova. Jag somnar vid varje sidbyte, alltså rygg, mage. 
Det har ju inte blivit någon snorkling än, men det kommer. Så inför den dagen passar vi på att prova vår utrustning. Funkar bra, men dåligt med fisk. 

På baksidan av vår altan bor en bonde. Han har en ko och en hel hög med gäss. Dessa gäss pratar på hela dagen och vankar fram o tillbaka. Lite trevligare än den galne hesa tupp vi hade i Sanur. Värre är att gubben eldar på sin gård, både gräs och sopor. 
Efter 3 timmar vid poolen blir det lunchpizza. Tror vi ätit pizza alla luncher och Bintang, den lokala ölen. Alltid olika smaker, alltid goda.

Vår bröllopsdag ska ju självklart firas. Tom har bokat en romantisk middag i solnedgången. Amalia och Peder är också bjudna. Duschade och finklädda möter vi upp kvällens chaufför. Han kör ut oss mitt i ingenstans och så vid vägens slut, ett jättefint hotell, pyntat med blommor i trapporna till restaurangen. Men där ska vi inte sitta, vi har en plats med utsikt över den lummiga skogen och solnedgången. Golvet har blomblad format till ett hjärta, blomblad spridda över golvet och små fina lyktor. Så vackert, stämningsfullt och romantiskt. Några fladdermöss gör oss sällskap. Amalia och Peder är också bjudna. 3 väldigt goda rätter serveras och avslutas med glass. 
Jättefin personal som fotade och servade oss under 5 timmar. Vi avslutade det hela med en drink uppe i restaurangen och blickade ned mot vårt bord. Svårt att toppa denna dag. 

Hemma möts vi av våra husdjur, små ödlor. En mamma med en sin bebis uppe i sovrumstaket och 2 stycken sitter inne på toaletten. I taket alltså. Utanför vårt hus håller fladdermusarna till. Dom har ett litet speciellt läte och man ser dom flyga förbi, rätt små varelser.

En skön stressfri och romantisk dag är slut liksom deltagarna. Nu släcker vi lampan

Annika Bergström
Senast aktiv - från Umeå, Västerbottens län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem