Resdagboken

Älskade väldigt varma stad

onsdag 24 juli 2019 Köpenhamn, Region Hovedstaden, Danmark
  • 336 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Det är ingen hemlighet att Köpenhamn är en av våra favoritstäder och vi har längtat efter att få ta med våra barn hit. Hade Carolin inte frusit till is varje gång en dansk försökte prata med henne så hade det inte varit helt omöjligt att det skulle kunna bli en flytt hit.

Som vi har nämt innan så har vi haft regn och lite mindre varmt väder på vår resa samt att sommaren i stora drag inte har varit varm än. Våra förväntningar på vädret har varit att det skulle vara lite lagom varmt och kanske lite regnigt. 
Vad fel vi hade, högsommaren bestämde sig nämligen för att slå till. 

August har haft en lite orolig natt och vi bestämde oss för att han fick sova en stund på förmiddagen i lägenheten och att Carolin kunde stanna hemma med honom och unna sig en stund på balkongen med en bok.

Tobias och Brage gick ut på upptäcksfärd, de gick runt lite i kvarteren, besökte bla Örstedsparken och lekte lite, tog en glass och tog sig en tur på en ”ankbåt” (trampbåt) i The Lakes. 

Efter lunch tog sig hela familjen ut tillsammans, mot nyhamn tänkte vi....och började gå och konstaterade att värmen var TOTAL!!
Men vi kom dit och där var vi absolut inte själva. Vi gick omkring lite, tog en glass och bestämde oss för att ta en båttur på en timme, tanken var att det nog kunde vara lite svalare.
Skrattar högt när vi skriver detta, svalt var det minsta man kan säga att det var, det kändes som att vi hade satt oss i en stekpanna. 
När turen var slut var hela familjen helt vimmelkantig och den tänkta middagen i nyhamn uteblev pga hjärnsläpp. Vi gick mot Rosenborg, vi ville till en park med skugga. Eftersom att vi nu insåg att vi hade glömt bort middagen tänkte vi att vi tar med något och äter där istället. Pga solsting så fattade vi inte riktigt vad vi skulle köp och äta, så det blev var sin torr sallad. 
Men vi var nöjda med att ha hittat en skuggig plats. Vi traskade efter detta hemåt där vi på vägen hem fick besöka en bar för att brage behövde kissa. Brage tyckte detta var ett otroligt spännande stopp :D 

Hemma igen nattades barnen och Carolin drog på sig löparkläderna och tog sig ett varv i värmen runt the Lakes. 

Plump i vanlig ordning efter detta fick det bli på balkongen.

Over and out
Cityråttorna

Tobias Almström
Senast aktiv - från Orsa, Dalarnas län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem