Resdagboken

Upptäckt de 4 bästa fiskedestinationerna i Europa

fredag 2 augusti 2019 Dubrovnik, Dubrovnik-Neretvas län, Kroatien
  • 358 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Sugen på fiskesemester i sommar? Du behöver inte åka så långt för att hitta riktigt bra fiskedestinationer, det finns gott om sådana här i Europa! Här kommer våra favoriter.
 
Dubrovnik, Kroatien
Dubrovnik är så vackert att det är svårt att tro att det finns på riktigt. Man kan spendera veckor vandrande på de små gatorna i gamla stan eller gå längsmed stadsmuren och bara supa in havsluften och de underbara solnedgångarna. 
 
Men Kroatien har mycket mer att erbjuda än gamla murar och stenbyggnader. Landet är ett populärt resmål tack vare den fina kusten och läckra fisken (missa inte bläckfisken i dalmatiner-stil!). Hugg in på en härlig fiskfest på en lokal liten restaurang eller ge dig ut och fånga middagen själv.
 
Och det finns gott om middag att fånga. Vad sägs om tandbraxen, mulle, grouper, tonfisk, svärdfisk och guldmakrill? Hittar mer inspiration här.
 
Marbella, Spanien
Varje år beger sig tusentals nordbor till Costa Del Sol i jakt på sol, hav och sangria. Marbella är den mest populära platsen av dem alla, men den har mycket mer man kan göra än att sola och bada. Det är en riktig stad med en massa som händer om man vet var man ska leta.
 
Ta en kall Alhambra-öl från orten på ett halvskuggigt torg och njut av små, men delikata tapas. Käka en tallrik paella på en lokal restaurang och sitt sedan och småprata i ett par timmar medan du smälter maten (en fin gammal spansk tradition som kallas sobremesa). Marbella är den perfekta platsen att ta det lugnt på.
 
När du sedan blir sugen på en fisketur kan du fånga spjutfisk, blåfenad tonfisk och guldmakrill och ännu fler sorter dyker upp på sommaren. Du kan skaffa dig allt du behöver för din härliga fiskeresa online på Fishline.
 
Stockholm
Man måste så klart inte åka utomlands för att få sig en härlig fiskesemester. Det räcker med att ta sig till vår kära huvudstad.
 
I Stockholm kan du dessutom gå på massvis av muséer och gallerier. Och så är ju shoppingen suverän. Men även fisket är riktigt bra, vilket är förklaringen till att man så ofta ser folk med sina spön i högsta hugg där.
 
Vad sägs om lax, öring, gädda och abborre? Läs mer om hur du fiskar lax i Stockholm på Sportfiskeguide.
 
Bled, Slovenien
Slovenien är en sådan där liten guldklimp som folk inte riktigt känner till och som ingen tänker på när de bokar semester. Men det är verkligen ett land som är värt ett besök! Det är litet nog att verkligen uppleva under en enda resa, men det finns ändå så pass mycket att göra att det förtjänar ett andra besök.
 
Det första stället du borde åka till är helt klart sjön Bled. Staden Bled ligger mindre än en timme bort från Sloveniens huvudstad, Ljubljana, men det känns ändå som en helt annan värld, eller möjligen ett annat århundrade.
 
Naturen är oerhört vacker, precis som staden. Här kan du exempelvis fiska gädda, karp och till och med gös.

Maria Jörgensson
Senast aktiv - från Löddeköpinge, Skåne län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem