Resdagboken

Köpa resa på avbetalning för att åka nu?

torsdag 12 september 2019 Sverige
  • 115 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera

Funderar du också på att resa iväg i höst? Här samlar jag mina tankar inför detta och kanske delar du samma tankar?

Du jobbade precis när det var som bäst sommarväder och nu inser du att hösten är här. Vintern kommer snart att vara ett faktum men du känner dig inte alls redo. Särskilt när du har missat det bästa sommarvädret flera år i rad. Du behöver komma iväg till varmare väder nu.

Det finns bara ett litet problem, budgeten! Men du kan faktiskt komma iväg redan nu genom att köpa resa på avbetalning. Du kan rentav spara pengar på detta.

Välj ett betalsätt som ger fakturabetalning

Idag finns det en rad olika betalningsmetoder som ger dig flexibilitet. På Betalsatt.se kan du till exempel läsa om Qliro som är en fakturabetalningsmetod. Med den kan du välja upp till 36 månaders avbetalning och då blir det bra mycket lättare att få råd med resan. Du köper resan direkt men betalar för den under kommande månader.

Det här är inte konstigare än att köpa varor på avbetalning utan att behöva betala mer för det. Du undersöker noga hur din budget kommer att klara av en viss summa varje månad under X månaders tid. På så sätt vet du om du har råd med drömresan redan nu.

Passa på när priserna går ned
Det kan också vara inspirerande att tänka på att tiden mellan sommarledighet och julledighet är en form av lågsäsong för många typer av resor. Men det är fortfarande väldigt varmt och skönt på många håll i världen.

Du behöver inte åka så långt söderut för att kunna bada i havet och gå i sandaler på kvällen. Kanske är det till och med värt att låta barnen få lite semester från förskola och skola för att komma iväg till ett mycket attraktivt pris.

Om du jämför med priset för samma resa under högsäsong kan det bli väldigt stor skillnad. Då sparar du ju pengar på att åka nu. Om du samtidigt inte måste betala allting på en gång blir resan en investering i din hälsa som du har råd med.

Välj din destination
Vart ska du åka? Välj din destination med tanke på flera saker. Det är klart att du kan hålla ett öga på erbjudanden just nu för att få bästa pris. Men tänk också på vad du vill få ut av den här semestern. Då du ska köpa resa på avbetalning kan det vara klokt att de där betalningarna som kommer känns motiverade.

Beakta saker som:
Temperatur – Det finns alltid en plats att bada på. Under vintern får du åka längre bort, men det kan det vara värt när dina knän knarrar av tanken på frosten på din fönsterruta.

Underhållning och kultur – Storstäder har spännande kulturutbud att bjuda på och även underhållning. Vill du röra dig i naturliga miljöer kanske du hellre vill välja något som ligger långt från storstadens jäkt. Men det finns förstås också kombinationer.

Barnvänligt – Om barnen ska följa med på resan är det smart att välja resmål som är barnvänliga. Unna dig aktiviteter för de små så att du får ledigt på riktigt.

Boende – Ska du bo på hotell, i en bungalow på stranden, i egen stuga eller kanske i hyrlägenhet? Boendet påverkar inte bara pris. Om du hyr ett eget hus i Thailand får du möjligheten att ha en egen pool. Det kan bli vitaminer både för kropp och själ.

Hur tänker du inför en höstresa?

David Gustavsson
Senast aktiv - från Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem