Resdagboken

Om min resa till Costa Rica

tisdag 15 oktober 2019 Costa Rica
  • 248 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera


Alla resenärer där ute, idag tänkte jag tipsa lite om Costa Rica, som jag nyligen har kommit hem från och varit mycket nöjd med min vistelse i.

Costa Rica är beläget i Centralamerika, mellan Nicaragua och Panama, och här finns mängder av perfekta semestermål. Det finns många anledningar till att människor älskar att åka dit för en oförglömlig semester.

Med tropiska väderförhållanden och runt 30° har denna tropiska nation ett lugnt väder under hela året. På grund av dess vulkaniska terräng och utbudet av mikroklimat kan du resa från heta stränder till svala skogar på bara några timmar.

Att göra

Friluftsentusiaster har ett stort utbud av aktiviteter att välja mellan. Man kan åka forsränning på Pacuare-floden eller fira sig ner i ett 60 meter högt vattenfall. Man kan åka linbana över djungeln i Monteverde eller vandra vid aktiva vulkaner som Arenal Volcano. Det finns ett stort område av hängande broar över regnskogen, där man kan gå och utforska landskapet från ovan. Om du hellre ägnar dig åt sol och bad, finns det många härliga badorter där tempot är lite lugnare. Ta med en bra bok, spela sommarspel på Storspelare och njut av det härliga klimatet.

Costa Rica är ett säkert land för familjeresor, och det passar barn i alla åldrar eftersom det finns otaliga aktiviteter och utomhusäventyr. Dessutom tillgodoser många hotell och orter familjer med barnmenyer, lekplatser och speciella aktiviteter utformade för barn i olika åldrar.

Planera resan

Costa Rica har två säsonger, en regnperiod och en torr säsong. Högsäsongen för att besöka Costa Rica är mellan december och april, vilket är under den torra säsongen. Men Costa Rica har många olika ekoklimat, så de torra och regniga säsongerna kan variera över hela landet. När det till exempel är torr säsong i Guanacaste, är det regnperiod på den Karibiska kusten. Därför är det viktigt att titta på vädret och säsongen i det område du vill resa till, när du planerar din resa.
Hur exotiskt det än kan kännas, är Costa Rica faktiskt inte så långt bort från USA . Det ligger bara 2,5 timmar från Miami, 6 timmar från Los Angeles och 5 timmar från New York. Från Sverige får man räkna med ett eller två byten på vägen.

Stränder och natur

Costa Rica har mer än 800 mil med underbar strandlinje uppdelad mellan Karibiska kusten och Stillahavskusten. Costa Ricas perfekta stränder är världsberömda. Älskar du att surfa, simma, fiska eller bara njuta av de svala vindarna? Vill du prova dykning eller ridning på stranden? Kanske hoppas du kunna hitta havssköldpaddor eller till och med knölvalar? Alternativen är oändliga. Välj mellan Puerto Viejos berömda svarta sandstränder på den södra Karibiska kusten, eller den pärlvita sanden på Manuel Antonio. Besök Tamarindo i Guanacaste för ett fantastiskt nattliv, Cahuita National Park för otrolig dykning eller Nicoya-halvön för fantastiska vindsurfing.

Nästan 30% av landet består av nationalparker och naturreservat, vilket innebär att det finns ett rikt djurliv i Costa Rica. Man kan se arapapegojor, sengångare, apor, tapirer och tukaner. Om du någonsin har velat kolla in djupet i en aktiv vulkan, koppla av mitt i de termiska varma källorna eller simma i det kristallklara vattnet i ett tropiskt vattenfall är Costa Rica ett resmål för dig. Inget annat land har så varierad terräng och så fantastiska naturattraktioner i ett så litet område. Man kan utforska den frodiga djungeln i Drake Bay eller komma nära den aktiva vulkanen Poas. Här finns något för alla!

David Gustavsson
Senast aktiv - från Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem