Resdagboken
dörrmatta i metall
dörrmatta i metall

jag har träffat Femja

fredag 12 maj 2006 Torshamn, Streymoy, Färöarna
  • 171 Visningar
  • 0 Kommentarer
Rapportera


Asfalt.
Jóansoka.
G.
Olov.
Klaksvik.
Regatta.

Femja har berättat allt, om allt, som händer nu och framåt sommaren. Det ovanstående är fest/festivaler. Jag blir helt medragen när hon pratar (mycket). Hon är praktisk lagd (helt plötsligt sitter jag i hennes föräldrars bil och huttrar av kvällens kalla fukt med en nyköpt mjukglass med kakao på och håller en konservburk som innehåller telefonkort och bruksanvisning när hon ringer och kollar om någon ska ut ikväll som vill träffa mig men de har opererat ben eller ska till danmark tidigt i bitti så nu sitter jag vid datorn istället vilket är ganska skönt för det har varit uppsnurrat och intensivt ända sen några timmar sen när jag ringde på Femjas dörr för att kolla på det lediga rummet men egentligen ville jag bara träffa folk)

ää ja, som ni ser skriver jag hel-svänskt nu. gött. Jag har internet på rummet. Fast det är inte Femjas rum, utan rummet är hennes kompis från deras uppväxt-by långt härifrån. Men det visste jag inte igår, när jag satt och pratade med en fågelforskare vid namn Johannis på en parkbänk. Ja, nu har jag bytt boende för tredje gången på 9 dar. Men det jag lämnade igår var bara vitt färgluktande tomt och nyrenoverat ensamt. Åsså kostade det 2500 kr/månaden färöiska kronor. Så ingen förlust. Jag saknar inte hyran och inte heller de två osynliga männen och de andra obebodda rummen.

Huset. En dörr går nedåt, där bor hans bror. En dörr går åt sidan, dä bor hans kusin. Och den här dörren går uppåt, och där bor Johannes, å numera jag. Jag misstänker att han har lite besök, så att säga. Så jag ska tydligt klampa ner för trappan och fortsätta laga mina läckande kängor med klister. (nej jag har fortfarande inte hittat skosnören. Lägenheter har varit lättare att hitta)

(ursäkta fladdriga texten (det är Femjas fel)(och bob hund))

Veronica Danielsson
Senast aktiv - från Karlstad, Värmlands län, Sverige
subscribe

Få uppdateringar via e-post

Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.

Close

Logga in med Facebook

Glömt ditt lösenord? Bli medlem
Close

Bli medlem