Yes!Nu är vi hemma i Perstorp efter en ljuvlig resa från Karlskrona genom ett sommarfagert Sverige.Det är alltför tidigt att utvärdera en sådan resa vi gjort. Huvudet är fullt av händelser och upplevelser som måste sjunka in i medvetandet och sättas i sitt sammanhang. Lite statistik:13
Fyra minuter över 14.00 anlände vi till Perstorp idag och därmed är resan slut. Från Kapellskär till Perstorp: 1223 mil, 39 dagar genom Estland, Ryssland, Kazakhstan, Ukraina, Belarus, Polen, Tyskland och Danmark.Vi tackar alla som följt oss på resan och lämnat "stöttande" kommentarer.
Strax efter 20.00 drog vi igen dörren bakom oss i Perstorp, och vår 32 dagars långa resa genom 10 länder tillsammans var slut. Ute strilade regnet som så klädsamt hållit sig borta under större delen av resan. Drygt 12 timmar tidigare hade vi lämnat Dannevirke B&B och kört till färjan
Om en liten stund kör vi iväg och hämtar mor och far.
Alla texter har ett litet slutord, och först vill jag tacka mina reskamrater Arne och Tommy. Vi har "gnuggats" mot varandra i vått och torrt samt i trånga hotellrum. Arne har ofta fått agera "föråkare" när trafiken varit besvärlig och Tommy har genomfört omfattande "spaningar" i städer
Nu kan ni andas ut, vi är hemma i Sverige igen. Kl 0730 i morse lade färjan från Polen till och vi kunde köra ut på Svensk mark efter en hisnande resa som startade den 18 maj och har gått genom lika många länder! Vädret har stått oss bi, men det var igår som om väderguden ville visa oss
Idag startar resan! Kl 1730 styr vi mot Ystad för att hämta mina kvarglömda glasögon. Därefter till Malmö och färjan som avgår 2200 mot det stora äventyret.
Dag 10 Tidigt på morgonen beger vi oss till flygplatsen för att åka till det andra Korea. Vi anländer till Seoul kl. 11.35. Vår lokala guide väntar på oss efter tullkontrollen och vi tar oss ut på en rundtur i staden. Vi passerar förbi Seouls nya landmärke, Gwanghwamun Plaza, där
Resrutten i Nordkorea Dag 1 Avresa från Stockholm / Köpenhamn. Dag 2 Vi anländer till Pekingpå förmiddagen. Efter en kort väntan på flygplatsen fortsätter vi med flyg till Pyongyang. På flygplatsen möts vi av våra guider som kommer att vara med oss under hela resan i Nordkorea. Vid
Mån 11 aug Avresa. Färjan Rödby/Putgarten. Övernattning i Kassel. Tis 12 aug Avresa Kassel via Solnhofen till Innsbruck. I Solnhofen stannar vi till och besöker ett museum med fossil funna i den världsberömda litografiska kalkstenen. Ons 13 aug Patscherkofel. Vi åker linbana upp mot
En expedition genom Europas östligaste berg på grus och asfalt
Via färjan från Kapellskär kör vi till Narva och in i Ryssland med sikte på Irbit i Uralbergen. Där svänger vi söderut in i Kazakhstan till Astana och vidare i en båge över steppen till Aralsjön. Därefter norrut mot Ryssland igen och mot Belarus där vi bl.a. besöker Minsk ett par dagar. Hemresa över Polen, Tyskland och Danmark
Årets första mcresa går via Balicum,på mindre vägar längs Ryska gränsen, genom Polen och in i Ukraina, där vi bl.a. planerar att besöka Tjernobyl, Poltava och Odessa med sin berömda Potemkintrappa. Därefter upp i Transnistrien, Europas minst kända land, där vi besöker Tiraspol och Bender, innan vi stävar in i Moldaviens bergstrakter. Hemresan går via Wolfmountain i hörnet Slovakien, Ukraina och Polen. Kanske södra Europas "vildaste" naturreservat. I Polen skall vi dessutom åka kanalbåt på Elblaqkanalen, innan vi troligtvis tar färjan hem till Skåne. Min reskamrat är som förr Arne Svensson från Perstorp.
Härlig höstresa tillsammans med mor och far.
En liten rundresa till Nord & Syd korea
En motorcykelresa utöver det vanliga till Iran tillsammans med kompisarna Arne och Tommy.
Sista delen av en ekologi och geologi kurs där vi ska vandra i alperna i ca två veckor.
Vi - Kalle, Mats och jag åker till Polar Zoo i norra Norge för att på nära håll umgås med vargar.