884 Bilder & 487 Dagböcker
Tjoho! Nu är det bara en vecka kvar innan jag jag åker ut på mitt livs stora äventyr. Nervositeten har inte riktigt kickat in än men är mer än säker att den kommer göra det när jag väl står på Arlanda. Just nu är pass, visum och en ryggsäck fixad, men någon speciell packning har
Nu börjar det dra ihop sig, en vecka kvar tills Norwegians Dreamliner lyfter mot San Francisco, med familjen Almgren ombord!
Jaha ja, så är det snart dags för resa igen. Vi reser ju egentligen mycket mer än resdagboken vittnar om, men vissa resor känns lite extra speciella och får därför en alldeles egen plats på internet och nu är det alltså dags snart för just en sådan resa! Imorgon eftermiddag checkar vi
Jaha ett litet förinlägg och test för att kontrollera om det fungerar. Vi har som vanligt skapat en resa på denna sait för att dokumentera och kommunicera resan. Nu skall vi bara packa färdigt och beställa taxin till Arlanda imorgon.
Ett litet första inlägg för att testa om funktionen funkar även för denna resa. Planering var det ja..... Vi brukar ju planera en del ínnan men denna gång så är det nu tre dagar kvar till avfärd och vi har inte börjat packa ännu. Vi är båda lite förkylda och småkrassliga vilket
Nu äntligen på planet något försenat pga blåst. Fast det var alldeles vindstilla när jag lämnade Täby...
Sitter på Arlanda. Klockan är 23:24 på söndag kväll och väntar på att få gå ombord på planet till Istanbul. Här är ganska öde och ganska stängt inte ens ett växlingskontor i sikte. Bäst att ta ut lite pengar kanske kan jag växla i Istanbul. Tur att Davod har lovat att ta hand om
Nu har vi äntligen packat klart och förberett oss inför den långa resan imorgon.
Nu är det bara en vecka och en dag kvar tills vi åker till USA, Florida, Orlando! Nästa fredag ska vi avslöja överraskningen för tjejerna och jag hoppas på två glada tjejer. Med tanke på deras reaktion till att vi skulle köpa marsvin tror jag inte att jag kommer bli besviken... Flyg,
Lite resesummering är alltid bra för minnet och planering inför nya resor. Det går inte fort och rakt med dessa turer. Under 8 dagar har körts totalt cirka 200mil med en snittfart på 60km/h. Cirka 25mil per dag avverkade i snitt med stora variationer, en dag har vi kört 33mil och en annan
Vi ska åka runt i Nya Zealand i en månad och testa på livet.
Roadtrip genom CA, AZ, NV, OR, WA och BC Canada!
För ganska exakt 12 år sedan åkte vi på vår första husbilssemester och destinationen var då Australien. Inga barn fanns med i bilden och vår camper van var klart i kategorin lågbudget. Den tog oss dock dit vi ville. 2 år senare gifte vi oss och 2006 föddes Casper. Han fick tillbringa sin första jul i husbil - denna gång i Nya Zeeland. 2008 föddes Milla och hon har aldrig bott i husbil. Förrän nu! 10 år som gifta måste ju firas och resmålen vi valde mellan var att korsa Afrika med bil eller återigen uppleva Australien. Till slut valde vi Australien med en liten detour till för oss tidigare okända Vanuatu. Vi startar med några acklimatiseringsdagar i Melbourne, flyger sedan över sundet till Tasmanien och kör med husbil där en dryg vecka. Därefter tillbaka till fastlandet för upptäcksfärd och avstickare på vägen mellan Melbourne och Sydney. Efter att ha skålat in det nya året i Australien flyger vi vidare till Vanuatu för att förhoppningsvis få se både vilda hästar och aktiva vulkaner.
En vecka i Toscana för en smak av sommaren lite tidigare, och något smakande av vin också kanske.
En resa till Bombay och Goa i Indien. Vi är inbjudna på en släktings bröllop och kommer första veckan att utforska Bombay. Vi åker sedan ett par dagar till Goa för att bada och slappna av bland stränderna.
Vi åker till USA, Florida, Orlando! 3 veckor med Disney World som avspark :)
I sedvanlig ordning så görs något i samband med bröllopsdagen 18/8, vanligen någon resa. Året 2012 genomfördes den i Dalarna, Värmland och Bohuslän med MC. Året 2013 genomförd den på en ny och större MC i sydöstsverige och Småland, Öland Östergötland och Kalmar