464 Bilder & 128 Dagböcker
Följande är ett litet smakprov för hur en dag på cykel kan utveckla sig: Vi vaknar som oftast kring niotiden. Oavsett om vi ställt klockan för tidigare uppgång har våra kroppar protesterat med värsta sortens tonårsfasoner och slått oss tillbaka rakt in i djupsömnen. Då vi pressar
Framme i Hanoi alla är trötta efter en lång resa. Jag hade tänkt gå en runda på nattmarknaden men orken räcker inte Efter en god middag och incheckning på hotell känns det grönt att ta fart för morgondagens äventyr.
Idag har vi besök Wilhelm Petterson-Bergets hem Sommarhagen och Frösökyrka. Vi har också besökt mathantverkare på Orrvikens ost som är ett gårdsmejeri, där vi köpte sex olika sorters ost. Alla ostarna hade namn från närliggande fjäll. Vi har också besökt Haga gårdsbageri och köpt
Hej! Nu är det bara ett par nätter i Norrland och två nätter i Uppsala kvar, sedan är jag påväg! ÄNTLIGEN! På måndag är det dags för den 22 timmar långa resan mot Denpasar, Bali. Det blir flygbyte i Doha och Singapore. Jag är löjligt lycklig och ser fram emot resan som ett litet
Fredag 20 juli 06.50 går tåget från Gällivare. Känns härligt att lämna inkvarteringen och hoppa på tåget. Övernattningen blev ett s.k. ”stolpskott” men man kan ju inte vinna varje satsning man gör, eller hur. Något smolk i bägaren får man ta. Känns skönt att sitta på tåget
Nu allihopa, äntligen ska jag iväg! Har sparat länge, nu får jag åka på min efterlängtade resa. Vi ses och hörs! 10 minuter innan jag åker iväg med taxin, späännaandeee!
Längtar tills jag får åka iväg!
Nu har denna resa börjat nå sitt slut. Under dagen har vi varit på etnologiska museet, ett museum klart värt ett besök. Vi har verkligen varit i ett tätbefolkat land de närmar sig 90 miljoner innevånare. Kanske inte underligt att levnadsstandarden är så olik den där hemma. Vi kan varmt
Så var vi tillbaka utan att ha sett skymten av en enda sjörövare, eller den vackra båt vi bokat. Det blev en lite enklare båt, an av alla de hundratals som ligger redo för att ta turister ut på tur, som gav oss en fin tur ute i bukten. Vädret var inte det allra bästa dimman låg strax ovan
Treriksröset till Smygehuk. Cirka 3000 km. På cykel. Mitt sällskap är den glada och lika härligt spontana äventyrerskan Mie. En dansk pige och en svensk tjej möttes för en tid sedan i Norge, och tar sig nu an äventyret att upptäcka Sverige på två hjul. Låt galenskaperna börja!
Min egenkomponerade resa vars namn kan beskyllas för efterapning av Elizabeth Gilberts skönlitterära version. Skillnaden är att här har bönerna bytts ut mot surf & dylikt. Och den här resan är på riktigt! Bali Australien Indien
Har sparat pengar till en jorden runt resa, äntligen kan jag åka!
Jag och Nils skall denna sommar cykla från Gdansk till Dubrovnik i Kroatien. En ganska lång väg och vi har faktiskt ingen aning om hur det skall gå. I vår packning finns i allafall friktionskräm och keps vid varma dagar. I sikte har vi ett vinglas på en skuggig terass i vackra Kroatien och självklart lite bad från klipporna. Hoppas ni följer vårt äventyr och kommentera gärna!