1. Svenska. 2. Deutsch 1. Det var fina två dagar i Rotorua. Vi badade i termalbad, vanlig pool och bubbelpool, samt besökte ett Geysirlandsskap och en livs levande Maoriby. På vägen mot Auckland tittade vi snabbt in hos paret vi hade träffat i Picton för två veckor sedan. De ville att vi
1. Svenska 2. Deutsch 1. Vi körde på en mindre väg från Havelock till Picton. Tog god tid på oss och kom fram i god tid innan färjan skulle gå kl 14.00. Lite besvikna blev vi när vi såg en djurtransport på färjan. Vettskrämda kalvar stod så tätt att de inte kunde röra sig .
1. Svenska. 2. Deutsch 1. Westport var inte mycket att se, så vi åkte tidigt och hade som mål att sova över i Motueka. Motueka var dock inte enligt förväntningarna, så vi chansade och åkte till Collingwood. Det var ett bra val. Vi stannade två nätter och gjorde en dagsutflykt till Cape
1. Svenska. 2. Deutsch 1. Från Queenstown körde vi fram och tillbaka till Glenorchy och Paradise. Detta för att ha fått en liten glimt av Fjordlandet, eftersom vi tyvärr inte skulle hinna att åka fram och tillbaka till Miford Sound. Till Fjordlandet finns ett fåtal vägar mellan
1. Svenska. 2. Deutsch Det här var en otrolig fin tur. Höga berg, djupa dalar, magnifika sjöar, bra vägar. Vi stannade ofta för att ta foton och för att njuta av vyer och dofter. Vi stannade till vid vingårdar och provsmakade och köpte en och annan flaska med dyrt vin. De vi har träffat
1. Svenska. 2. Deutsch 1. Vi har och har haft fint väder, men otur med vindarna. Vi ville gärna åka ut på havet i Kaikoura för "wale watching", men havet var för orolig och det blev ingenting av det. Vi övernattade i Kaikoura och åkte dagen efter utmed kusten söderut. Vi passerade
1. Svenska. 2. Deutsch 1. Wellington är vackert och intressant. Stadskärnan ligger vid Cook-sundet och ytterområdena "hänger" vid sluttningarna mot norr, nordöst och nordväst. Vi besökte bl.a. Ett fint museum där vi lärde oss mycket om landets historia och Maorifolket. Det blåste
1. Svenska. 2. Deutsch 1. Det var skönt att lämna Auckland. Det känns alltid mycket rörigt med trafiken i en storstad som man inte känner till och det kräver fortfarande stor koncentration att köra på fel sida. Det lär inte vara alltför många sevärdheter i staden heller, så vi
1. Svenska. 2. Deutsch 1. Det tar 3 timmar att flyga från Sydney till Auckland, Nya Zeeland. Tyvärr hade vi glömt att vi hade ett äpple och ett plommon i ryggsäcken. I tulldeklarationen kryssade jag för "nej, jag har inga jordbruksprodukter med mej". Ja, det blev 400 NZDollar/2250 SEK i
1. Svenska. 2. Deutsch 1. Vi åkte till Blue Mountains som en avslutning på en fin vistelse i Australien. Det är ett jättevackert område norr om Sydney. Höga berg och mycket skog. Vi åkte till Katoomba, som ligger mitt i bergen och vid ingången till självaste naturparksområdet. Vi
Ange ditt namn och e-postadress för att få ett mail när medlemmarna du följer uppdaterar sin resa.