Overlandturen började i Victoriafallen.
Från Maun (Botsvana ) – Victoria Falls (Zimbabwe) Passar på och lämnar en liten rapport när wifit är ok.Turen ut i Okavangodeltat var verkligen speciell, en kanotfärd genom vass och små öppna platser där endast fåglar, flodhästfamiljer, elefanter och bufflar hördes och syntes, annars
Då kom vi till Zimbabwe - här kan vi snacka hetta! 40 grader! O poolen på hotellet trasig... Tur att dej hade kall dryck i alla de former 😊. Vår första utflykt blev att träffa lejon, 2 st som var 11 månader. Åh va söta o goa! Vi fick en promenad tillsammans med dessa i ca 45 min!
Dags att åka från Zambia till Zimbabwe. Gränsövergången tog 1 h 45 minuter vilket är ungefär samma tid som det tagit innan. Helt ok med tanke på att vi är mer än 40 personer för tillfället. Vi var tvungna att sitta kvar inne i bussen i ca en timme vid gränskontrollen då de inte ville
Resans sista dag. Idag är det tänkt att vi ska nå vårt mål, Victoria fallen i Zimbabwe. Tanken är att vi ska vara där strax efter lunch, och eftersom det är en resa på ca 50 mil är vi uppe i ottan för att komma iväg. Resan går längs skumpiga vägar. Vi gör korta toa-stopp i
Vic Falls är vad Queenstown är för Nya Zeeland. Adrenalinjunkies dröm, men också turister i mängder...och med det bilar, backpackers, party etc. Här är ju en del " måsten" och det enda måstet för oss var förstås att ta oss en titt på Fallen. De tröttnar man inte på! Lite siffror
Hej på er go vänner! Ja då har vi andats ut lite...semesterkänslan börjar infinna sig efter diverse händelser...Att det är klurigt med packningen är väl en sak, det får man ju räkna med, men tanken var inte att mammas sambo skulle blåsa omkull i stormvindarna dagen före utresan och
Igår tittade vi på Viktoriafallen. Mäktigt trots att det är lågt vatten. Stora delar av fallen var helt torra. På eftermiddagen hann vi med att ligga vid poolen och ta resans första dopp. Kvällen tillbringades på en båttur på Zambesifloden. Såg flera flodhästar och några
Resan har börjat bra. Vi har träffat gruppen som vi ska resa med i en månad. Totalt på bussen är vi 23 personer inklusive en chaufför och en reseledare. Första natten sov vi på en campingplats i Lusaka, Zambia. Det var en härlig känsla att vakna på taket och se alla stjärnor och höra
Hej alla! Vi är nu i Victoria Falls, kom igår och åker till Bulawayo i morgon bitti. I går deltog vi i en solnedgångskryssning på Zambezifloden. En besvikelse eftersom vi var ganska långt från fallen och vi har sett bättre djurliv på annat håll. Idag på förmiddagen en guidad tur vid
...äventyrsdags igen, även denna gång med den Rosa Bussen! 55 dagar med hetta, upplevelser, nya vänner, buss-sova m.m, ja ni vet... Denna resa går till en för mig ny kontinent. Suget av Afrika har väl inte varit det största men har växt med tiden. Nu finns längtan och då är det bara att göra slag i saken! Sagt o gjort! Start i Sydafrika och slut i Kenya, däremellan ska Namibia, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi och Tanzania passeras… alla länder hyggligt lugna och utan allt för många oroshärdar. Robben Island, Godahopsudden, Etosha NP, Victoriafallen, Malawisjön, Zanzibar och Maasai Mara är bara några av de platser som ska besökas om allt går enligt plan. Jäkligt spännande! Om det blir bungyjump, vithajsdyk och andra spektakulära aktiviteter får känslor och stämning bestämma, kanske försäkringen också... Ska som vanligt försöka leverera små rapporter löpande men ibland (säger erfarenheten) är det långt mellan fungerande wifi och svårt att få iväg det man vill... Nu kör vi!
Sydafrika - Zimbabwe - Mozambique
Tänkte testa på en ny kontinent och ett nytt sätt att resa. Så nu bär det av med Rosa Bussarna från Kenya till Sydafrika i knappt två månader. Känner inte en kotte (än så länge) och det kommer att bli ganska primitivt. Sova på busstaket, ingen air-condition eller toa på bussen. Blir spännande det här! ;-)
Under en månad ska vi resa igenom Hwange NP, se om vi kan få en skymt av Cecil- the Lion's ännu inte skjutna familjemedlemmar, besöka Painted Dog Centre, kolla in en ny lodge; Sable Sands mitt ute in the whop whops. Det blir den första safarituren för barnen, och sen väntar våra vänner på oss i Viktoria Fallen! Vi avslutar med Matopos NP där de utrotningshotade noshörningarna får så mkt skydd som går. Sen är det jul och den firas med familjen i Gweru.
Några veckors äventyr i östra och södra Afrika.
Nu är det bara en dag kvar tills Gun och jag börjar vår resa. Imorgon flyger vi till Lusaka i Zambia. Resan går från Landvetter till Arlanda - Wien - Addis Abbeba - Harare - Lusaka och den tar nästan ett dygn innan vi är framme.
Resan börjar och slutar i Johannesburg. Däremellan har vi varit i Namibia, norra Botswana och Zimbabwe.
En månad i Zimbabwe, underbart! En månad som jag tror blir full av annorlunda upplevelser, nya bekantskaper, nya kulturer, konstiga djur, spännande (men inte läskiga) äventyr och mängder med nya intryck
Jag och mamma ska åka runt och se allt fint Argentina har att erbjuda :D